Управління Національного банку України в Полтавській області повідомляє

Згідно з результатами опитування очікування респондентів Полтавської області щодо обсягів виробництва товарів і послуг в Україні в наступні 12 місяців покращились.

Інфляційні очікування підприємств залишились на рівні попереднього кварталу. На думку більшості респондентів, головними інфляційними чинниками є витрати виробництва, бюджетні видатки уряду та ціни на світових ринках.

Респонденти позитивно оцінюють свій фінансово-економічний стан. Баланс відповідей залишається позитивним і складає 3,5%. На наступні як 3, так і 12 місяців учасники опитування очікують покращення фінансово-економічного стану своїх підприємств. Респонденти очікують зростання загальних обсягів реалізації продукції власного виробництва в наступні 12 місяців як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.

У наступні 12 місяців респонденти планують зростання інвестиційних видатків у будівництво й модернізацію обладнання. При цьому прогнози щодо інвестування в машини, обладнання, інструмент та інвентар є більш оптимістичними, ніж щодо видатків на проведення будівельних робіт. Кількість найманих працівників у наступні 3 та 12 місяців планується збільшуватись.

Очікування щодо підвищення потреб у запозичених коштах у наступні 3 місяці зросли. Частка респондентів, які планують брати кредит, також збільшилась. Вже традиційно респонденти надають перевагу кредитам у національній валюті (81,5% опитаних підприємств).

В опитуванні взяло участь 1 201 підприємство з усіх регіонів України, що представляють економіку за основними видами діяльності, формами власності, розмірами за кількістю працівників.

У Полтавській області опитано 57 підприємств.

Чергове щоквартальне опитування проводиться в ІV кварталі 2012 року.

Звіт "Ділові очікування підприємств України" розміщено на сторінці офіційного інтернет-представництва Національного банку України.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.