Особливі діти потребують особливої уваги

У нинішньому році для центру виділили й капітально відремонтували за рахунок міського та обласного бюджетів приміщення поряд із лікувальними закладами міста. Завдяки Департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації,  обласному відділенню Фонду соціального захисту інвалідів центр отримав сучасне обладнання.

Послугами центру користуються більше двох сотень дітей віком від 2 до 14 років. Тут проводять індивідуальні заняття з лікувальної фізкультури, призначені лікарем процедури у фізіотерапевтичному кабінеті, соціально-педагогічну корекцію, психологічно розвантажуються у сенсорній кімнаті.

– Ми намагаємось підготувати дітей до життя. Знайомимо їх із навколишнім світом, вчимо читати, писати, малювати. Оскільки дітки сприймають світ головним чином через пальчики, ми даємо більше вправ для розвитку дрібної моторики, зокрема ліплення із солоного тіста, пластиліну, глини тощо. Також проводимо дидактичні та сюжетнорольові ігри. Ми хочемо, щоб ці навички вони згодом могли застосовувати у своєму житті, – розповідає вчитель-реабілітолог центру Еліна Кулікова.

З юними пацієнтами займаються лікар-невролог, педіатр, логопед, дефектолог, практичний психолог, фізіотерапевти, інші фахівці. Вчитель-реабілітолог та його асистенти пройшли курс підвищення кваліфікації у держкомплексі соціальної реабілітації дітей-інвалідів Миколаєва.

У центрі надають консультації батькам, адже, переконані фахівці, без такої співпраці ефективність реабілітації нижча.

– Кожен спеціаліст може дати пораду, а батьки повинні прислухатись до неї і продовжувати відповідну роботу з дитиною вдома. Висококваліфікований персонал та активна участь батьків – умови того, що дитина отримає якнайкращу реабілітацію, – запевняє директор Лубенського міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Оксана Погребняк.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.