Плідні результати конструктивної співпраці

Завдяки соціальним угодам, укладеним з ініціативи райдержадміністрації між територіальними громадами й місцевими товаровиробниками, цього року загалом по району вдалося отримати 1,5 мільйона гривень додаткових надходжень. Ці кошти, за словами Володимира Колесніченка, наступного року спрямовуватимуться на вирішення найгостріших соціальних питань.

***

НЕ ЧЕКАЮЧИ грошових надходжень “згори”, деякі сільські територіальні громади намагаються самотужки вирішувати свої місцеві проблеми. Серед них – громада Шевченківської сільської ради на чолі з сільським головою Ніною Підгорою (на фото). Так, у Шевченковому минулого року відкрили капітально відремонтований сільський Будинок культури, придбали кіноустановку. Тепер і діти, й дорослі мають можливість культурно відпочити за переглядом улюблених кінофільмів. Щоправда, поки що не вирішена проблема обігріву великого приміщення Будинку культури, залишається вакантною посада музичного керівника. Але ці обставини не здатні зупинити потягу до прекрасного: нещодавно при Будинку культури утворився самодіяльний колектив, що вже підготував і подарував односельцям кілька пісенних номерів із нагоди Дня працівників сільського господарства.

Шевченківська сільська рада підтримує місцеву футбольну команду “Дружба”, яка неодноразово ставала призером районних турнірів. Також на її балансі – школа, дитячий садочок, дві бібліотеки, 4 водонапірні вежі, інші соціальні об’єкти. Нещодавно в Шевченковому було відкрито відділення територіального центру соціального обслуговування. На це з бюджету сільської ради було виділено близько 60 тисяч гривень. Відтепер до послуг пенсіонерів і одиноких людей – соціальний педагог, швачка, перукар.

Утримувати соціальні об’єкти сільській раді допомагає місцеве СТОВ “Обрій”, яке очолює Микола Савченко. Зокрема його зусиллями взимку від снігу очищаються дороги, протягом року централізовано збирається й вивозиться побутове сміття і загалом робиться багато корисних для місцевої громади справ.

Цього року територіальна громада Шевченківської сільської ради, вперше взявши участь у всеукраїнській акції, ініційованій громадською організацією “Гранди, Рейтинги і Номінації” (“ГРІН”), за благоустрій здобула диплом лауреата премії “ГРІН-мир”. Але головне – не відзнака, а впорядковані сільські вулиці, тепло і затишок у селянських оселях…

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.