Відповідальність, ефективність,добробут

– Завдяки продажу землі несільськогосподарського призначення у 2008 році нам надійшло близько 7 мільйонів гривень, – говорить він. – Зараз завершуємо освоювати ці кошти. Завдяки їм викупили в ПАТ "Укрнафта" Будинок культури, який перебував у занедбаному стані, й зараз наводимо там лад. Незабаром зможемо організовувати вечори відпочинку, секції різноманітних гуртків, щоб збагатити дозвілля наших дітей. Близько мільйона гривень спрямували на викорчовування старих садків. Вивільнені землі виділили працівникам соціальної сфери – вчителям і лікарям. 64 особи отримали в середньому по два гектари. Також реконструювали котельні, провели вуличне освітлення в селах Супрунівка, Мильці, Шостаки та водогін у селі Івашки. Ремонтуємо дороги. Ті з них, які були у поганому стані, по суті отримали нове життя.

– Володимире Івановичу, а які проблеми вашій сільській громаді нині найбільше дошкуляють?

– Найбільше турбує стан житлово-комунальної сфери. На території сільради 43 багатоквартирних будинки, які обслуговує ЖЕД. Він – боржник, бо держава не відшкодувала, хоча й мала це зробити, різницю у тарифах на теплопостачання, що складає близько 200 тисяч гривень. Зараз є рішення суду про накладення арешту на рахунки ЖЕДу. Якщо це станеться, ми потрапимо у дуже скрутне становище, бо не буде кому обслуговувати будинки. А ще завдають клопоту "нічийні" мережі водопостачання і водовідведення у Супрунівці. З цього приводу я був на прийомі   у голови облдержадміністрації Олександра Удовіченка. Сподіваємося, що їх передадуть обласному комунальному підприємству "Полтававодоканал". Окрім того, хотілося б, щоб нарешті було врегульовано питання про чітке розмежування земель комунальної і державної власності, бо з цього приводу виникає чимало непорозумінь.

– На Вашу думку, яку роль нині відіграють органи місцевого самоврядування?

– Вважаю, повноважень у сільських рад ще недостатньо, щоб повноцінно й ефективно виконувати свої функції. Треба громаді надати більше прав, провівши децентралізацію влади, що вже обговорювалося неодноразово. Сільським радам зі свого боку слід бути більш відповідальними й ініціативними – залучати інвестиції, створювати умови для розвитку бізнесу на селі, економічно його стимулювати. Тоді будуть кошти на розвиток соціальної сфери, а отже – поліпшиться добробут людей.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.