Два концерти “Київських солістів”

У Дні музики, які традиційно тривають у нашому місті в листопаді-грудні, "Київські солісти" подарували полтавцям двогодинний концерт, що складався із творів Баха. А вони, як зазначив ведучий, – одні з вершинних здобутків світового музичного мистецтва, і хоч створена ця музика триста років тому, для всіх поколінь вона залишається загадковою, величною, чарівною й прекрасною, бо в ній чути гармонію Всесвіту, як сказав свого часу видатний учений Альберт Ейнштейн. Родзинкою вечора став "Концерт для скрипки з оркестром мі мажор" – "Київські солісти" вперше виконували цей твір, і вперше він прозвучав у нашому місті.

Як завжди, полтавські слухачі намагалися висловити свою вдячність музикантам і вигуками "Браво!", і принесеними квітами, і аплодисментами, яких найбільше пролунало на адресу провідних солістів ансамблю. А в ньому, до речі, грають і двоє полтавських музикантів.

Того дня це був уже другий концерт наших гостей – раніше вони зустрілися із вихованцями полтавських шкіл-інтернатів та студентами політехнічного коледжу. Юнаки й дівчата зачаровано слухали європейську та українську класичну музику, а також твори сучасних авторів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.