Творча декада надихає й окрилює

Викладач Лідія Орел організувала екскурсію студентів та педагогів спеціальності до Опішні, зокрема ми побували в державній спеціалізованій художній школі-інтернаті

І–ІІІ ступенів “Колегіум мистецтв у Опішні”, де змогли познайомитися з історією гончарства. З великим задоволенням взяли участь у майстер-класі з ліплення півника-свищика, який провели викладачі колегіуму. Відвідали гадячани і Національний музей-заповідник українського гончарства, побачили майстер-клас відомого опішнянського майстра Миколи Пошивайла.

Багато задоволення отримали ті, хто відвідав у один із днів декади велику виставку творчих робіт студентів, виконаних у різних художніх техніках. Організували її викладачі Оксана Кисіль та Лариса Максимів. Радувала око глядачів, викликала їхні добрі посмішки й виставка фотоетюдів, кольорових фото “Чудова мить природи”. А допомогла студентам продемонструвати мистецьке вміння бачити у звичайному незвичайне викладач Ольга Недвига. Натюрморти, міські пейзажі рідного Гадяча, привабливі сільські пейзажі експонувалися на виставці живописних робіт “Мальовничі куточки рідного краю”.

У процесі навчання студенти спеціальності опановують і техніку художнього ткацтва, якої їх навчає викладач Ірина Середа. Їхня виставка – ще один дарунок глядачам. Ткані декоративні доріжки та міні-гобелени радували око своєю колористикою, оригінальним поєднанням різних матеріалів та своєрідним оздобленням. У рамках заходів відбулася творча зустріч із випускниками училища Людмилою Скрипкою та Наталією Жартовською, студенти почули багато корисних порад від своїх старших товаришів по фаху.

Порадували й гості з Полтави – члени молодіжного об’єднання “Друга неділя жовтня”, студенти випускного курсу спеціальності “Образотворче мистецтво” Полтавського національного технічного університету імені Ю.Кондратюка Тетяна Мотель та Оксана Сердюк, які розповіли про використання нових технік у малярстві, провели майстер-клас із виконання витинанок.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.