Полтавські гастролі московських лялькарів

Досягти неперевершеної стильової єдності на сцені митцям вдалося завдяки спільній роботі режисера-постановника – заслуженого артиста Росії Станіслава Желєзкіна та хормейстера Ірини Шаламової, яка спеціально для цієї вистави віднайшла маловідомі нині російські народні пісні. Саме їхнє виконання акторами театру зробило виставу оригінальною та цікавою для глядачів. “Оживити” цей своєрідний фольклор на сцені вдалося завдяки художнику Олені Богдановій: це єдиний спектакль, де використовуються шарнірні ляльки.

Діти зі щирою цікавістю спостерігали за подіями на сцені, переживали за долю Альонушки та Іванушки, яких за допомогою чарів хотіла згубити Зла Відьма, захоплювалися мужністю та відвагою Світлого Князя.

Вистава «Сестриця Альонушка та братик Іванушка» розповідає про всеперемагаючу силу добра, взаємопідтримку в нашому житті. Адже тільки завдяки цим якостям головним героям казки вдалося здолати відьмині чари і лишитися живими та щасливими після усіх негараздів. Гучними оплесками та квітами глядачі вітали акторів.

Побачити цей спектакль полтавська публіка змогла завдяки проведенню обмінних гастролей із Полтавським академічним обласним театром ляльок, колектив якого нещодавно у Москві та Московській області демонстрував виставу «Срібне копитце» за мотивами однойменної казки Павла Бажова. Відбулися вони у рамках виконання програми «Про співпрацю Полтавської та Московської областей» і завдяки підтримці управління культури облдержадміністрації й управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.