Аспекти продовольчої безпеки

За інформацією начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергія Фролова, у січні–серпні 2012 року індекс обсягу сільськогосподарського виробництва (порівняно з відповідним періодом минулого року) склав 98,4 відсотка. Валовий збір зерна за вказаний період становить майже 1 мільйон 185 тисяч тонн. Зібрано 664,7 тисячі тонн картоплі, понад 220 тисяч тонн овочів. На 6,5 відсотка зріс індекс виробництва продукції тваринництва. Обсяг реалізованої агропідприємствами власної продукції збільшився у 1,8 разу.

Начальник управління з питань розвитку споживчого ринку, сфери побутових послуг та підприємництва облдержадміністрації Михайло Бугрій повідомив, що для забезпечення населення продуктами харчування за доступними цінами за 9 місяців 2012 року проведено 1030 ярмаркових заходів, де реалізовано 2,4 тисячі тонн сільгосппродукції на суму понад

21 мільйон гривень.

Володимир Марченко вніс пропозицію посилити роботу ДП “Полтавастандартметрологія”, управління у справах захисту прав споживачів в області з контролю за якістю та безпечністю продуктів харчування, що реалізуються населенню. Депутат Валерій Капленко порушив проблему рівня закупівельних цін на зернові культури, м’ясо та молоко. У цінах, вважає депутат, має бути врахована рентабельність виробництва сільгосппродукції, що сприятиме зацікавленості господарств усіх категорій у  збільшеннях обсягів виробництва. Думками щодо забезпечення продовольчої безпеки в області поділилися  Володимир Замикула, депутати Микола Андрієнко, Олександр Коросташов, Михайло Харченко, Юрій Колєснік, Віктор Кордубан. Підсумовуючи обговорення, голова комісії Володимир Несен зазначив, що завдання влади і аграріїв – забезпечити якісне виробництво та переробку сільськогосподарської продукції, ефективно розпорядитися нею, щоб задовольнити потреби населення.

Комісія взяла до відома оприлюднену галузевими управліннями інформацію та прийняла рекомендації щодо поліпшення рівня продовольчої безпеки в області. Зокрема головному управлінню агропромислового розвитку рекомендовано провести роботу зі створення мережі оптових продовольчих і плодоовочевих ринків, обслуговуючих кооперативів, заготпунктів, сучасних овочесховищ.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.