Вперед… до “кам’яного віку”

До такої ситуації призводить відсутність механізму компенсації збитків за надання телекомунікаційних послуг за тарифами, нижчими їх собівартості, що дозволило б ПАТ “Укртелеком” забезпечувати клієнтам якісні послуги. Через це ПАТ змушене переглядати тарифи, аби хоча б частково наблизити їх до собівартості, для збереження можливості мільйонам абонентів й надалі користуватися послугами дротового радіомовлення, зазначають в “Укртелекомі”.

На Полтавщині, як і в усій Україні, мережа дротового мовлення також помітно скорочується. Зокрема в Кременчуці така тенденція викликає серйозне занепокоєння у місцевої влади. Тільки упродовж перших трьох місяців 2012 року кількість “відмовників” скоротилася на дві тисячі. Серед них – не тільки фізичні, а й юридичні особи. Нині у місті залишається 20 тисяч абонентів дротового радіомовлення. Та найбільше влада Кременчука переймається тим, що місцева філія “Укртелекому” будь-якої миті може відмовитися від обслуговування функціонуючих радіоточок. Як відомо, донедавна саме вони були основним каналом для оповіщення населення щодо надзвичайних ситуацій. Для наддніпрянського міста цей чинник є особливо важливим, адже значна частина території міста розміщена у зоні можливого затоплення Кременчуцької ГЕС. У разі ймовірної небезпеки у місті мають вмикати сирени й проводити роз’яснення по радіо. Така традиційна схема перебуває під реальною загрозою зриву. Допоки невідомо, у якому стані перебувають наявні 126 сирен. Щоб це з’ясувати, проводять інвентаризацію. З початку наступного року їх утримання ляже на плечі місцевого підрозділу МНС і підприємств, на території

яких вони встановлені. А нещодавно міська рада ухвалила програму щодо цивільного захисту населення Кременчука на 2013–2015 роки. Цим документом передбачено придбання 100 гучномовців, які розташують у різних мікрорайонах міста. Складається дивна ситуація: у пору комп’ютерних технологій доводиться залучати пристрої “кам’яного віку”, при цьому витрачати немалі кошти для їх “реанімації”. І все тому, що відлагоджена система, яка працювала на довгострокову перспективу, руйнується на догоду тимчасовій вигоді.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.