“Докучаєвські чорноземи” – лідер агровиробництва

Агропідприємство нині обробляє понад 30 тисяч гектарів землі на території Полтавської та Харківської областей. Цими днями ТОВ “АПК “Докучаєвські чорноземи” відзначило 10-річчя утворення.  

Десять років для підприємства – це по суті період його становлення. Але для досягнення такого рівня розвитку виробництва, якого досягло за десятиліття роботи ТОВ “АПК “Докучаєвські чорноземи”, здавалося б, потрібно було набагато більше часу.

Урочистості з нагоди створення товариства розпочалися з освячення Хреста, встановленого на місці спорудження майбутнього храму Рівноапостольного Володимира, яке провів благочинний Карлівського округу отець Віталій. Далі святкування перемістилися до Будинку культури. Тут експонувалися виставка робіт майстрів народної творчості і фотовиставка “Трудові будні “Докучаєвських черноземів”. Привітати ювілярів прибули керівники області, району, міста, колеги, партнери по бізнесу, мешканці районного центру.

– Сьогодні ми маємо нагоду пересвідчитися в тому, що можна зробити за десять років наполегливої праці. Свого часу я мав причетність до становлення ТОВ “АПК “Докучаєвські чорноземи”, – зазначив голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. – Засновники й керівники підрозділів агроформування змогли стати єдиним спільним колективом, якому під силу виконати завдання будь-якої складності. Це – вартий для наслідування приклад ефективного розвитку агровиробництва й соціальної відповідальності перед працівниками та місцевою громадою.

– Сучасні технології й одночасне збереження чорноземів, розвиток садівництва, тваринництва, переробки й створення нових робочих міць, підтримка соціальної сфери й турбота про людину праці – усе це притаманне потужному агрооб’єднанню “Докучаєвські чорноземи”, – наголосив начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов.

– Нині можна стверджувати, що АПК “Докучаєвські чорноземи” відбулася як лідер агропромислового виробництва Полтавщини. Своїм становленням ви довели, що тільки наполеглива праця у поєднанні з сучасними агротехнологіями дають високий результат. Окрім сталих високих врожаїв, ви зберігаєте основне багатство – чорноземи, – зазначив заступник голови РДА Сергій Якуба.

– Сьогодні навряд чи знайдеться у районі така сфера життєдіяльності, де б не відчувалася присутність потужної агропромислової компанії “Докучаєвські чорноземи”. Товариство є надійним партнером влади у вирішенні питань соціально-економічного розвитку регіону, – підкреслив голова районної ради Петро Світлик.

Біля витоків створення агропромислової компанії стояв і міський голова Карлівки Володимир Слєпцов. Нині ж, за його словами, місто й АПК тісно співпрацюють на благо місцевої громади.

Зі щирими вітаннями до присутніх звернулася Герой України, голова Котелевської райдержадміністрації Тетяна Корост. Вона зазначила, що досвід роботи на землі вона переймала у славного хлібороба, Героя Соціалістичної Праці Андрія Лукича Фисуна. І дуже приємно, що справу таких людей продовжують нинішні аграрії. Тетяна Корост  наголосила на тісній співпраці агрофірми “Маяк” Котелевського та “Докучаєвських чорноземів” Карлівського районів, спільним завданням яких є розвиток агровиробництва й забезпечення продовольчої безпеки полтавців і держави в цілому.

Своєрідний екскурс сільгосппідприємством провів генеральний директор ТОВ “АПК “Докучаєвські чорноземи” Анатолій Кибка. Він також наголосив на планах стосовно розвитку молочного тваринництва, що дало б можливість забезпечувати якісною продукцією шкільні й дошкільні заклади району.

Трудовий шлях співзасновника ТОВ “АПК “Докучаєвські чорноземи” Юрія Кобченка розпочинався з колгоспу “Прогрес”, який очолював Андрій Лукич Фисун. З часом на базі цього агроформування було засновано компанію “Докучаєвські чорноземи”. Юрій Кобченко розповів, які проблеми довелося розв’язувати на початку становлення. Він також висловив вдячність працівникам, селянам, колегам і партнерам, у числі яких і “ПриватБанк”, за те, що свого часу повірили засновникам “Докучаєвських чорноземів”, надавши підтримку й допомогу.

– З огляду на те, що нам уже вдалося зробити й що продовжуємо робити, нам не соромно дивитися в очі людям, – зазначив Юрій Кобченко. – Ми підтримували й підтримуватимемо школи, дитсадки, медпункти, лікувальні заклади, зробимо все, щоб підтримати ветеранів. Продовжуючи всі започатковані нами добрі справи, й надалі розвиватимемо сільськогосподарське виробництво.

 За відданість селянській праці та значний внесок у розвиток агропромислової компанії групу працівників ТОВ “АПК “Докучаєвські чорноземи” було нагороджено Почесними грамотами Мінагрополітики України, облдержадміністрації, районної ради та РДА, іншими відзнаками.

Святкові заходи продовжилися у міському парку, на центральному стадіоні, де експонувалася виставка ретро-автомобілів, відбувся футбольний матч між ФК “Карлівка” та футбольною командою “Жемчужина” з міста Ялта. Майстри сцени подарували карлівчанам святковий концерт. А завершилися урочистості яскравим феєрверком.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.