“Червону руту” співали в Китаї

У минулому навчальному році дівчина виборола третє місце на обласній олімпіаді з англійської мови, успішно захистила учнівську наукову роботу «Полтавська вишивка» в обласному відділенні Малої академії наук.

– Невдовзі після захисту наукової роботи мені запропонували у складі делегації українських школярів поїхати в літній міжнародний табір «Сун Цінлін» у Китайській Народній Республіці, – розповідає Вікторія Лях. – І я стала готуватися до далекої мандрівки. Підібрала народний костюм, виготовлений у полтавському стилі, відшукала кілька вишитих рушників, інші українські національні сувеніри. З України в табір поїхали 9 учнів – переважно зі шкіл районних центрів різних областей.

У нашій зміні були діти з Бельгії, Італії, Канади, Росії, Ефіопії, Пакистану, Узбекистану – загалом із 15 країн світу. Найбільше запам’яталося свято на відкритті табірної зміни у столиці Китаю Пекіні, де всі діти були одягнені в святковий національний одяг, говорили вітання англійською мовою, оплесками і схвальними вигуками зустрічали виступи китайських школярів. Згодом були і спортивні змагання, і презентації національних культур своїх народів, і виставки сувенірів, і просто щире спілкування однолітків, у яких радісне сьогодення й щасливе майбутнє.

У Пекіні школярі побували на найбільшому в світі майдані Таньаньмень, відвідали історичні місця. В автономному районі Китаю – Внутрішній Монголії, у місті Чіфин, пожили в юртах і помилувалися неповторними місцевими краєвидами. Побували у лісі Амаду біля унікального гранітного утворення.

На церемонії закриття Вікторія Лях від імені українських школярів подякувала керівництву міжнародного табору за цікаву пізнавальну, культурно-розважальну програму. Над неосяжними степовими просторами Китаю полинула пісня «Червона рута», яку заспівали діти з нашої країни. А їм підспівували їхні нові друзі…

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.