Життя і здоров’я людей – понад усе

На винесеній у заголовок вимозі постійно наголошували у ході дискусії щодо виконання у 2011 році та І півріччі 2012 року регіональної Програми поліпшення стану промислової безпеки, охорони і гігієни праці, виробничого середовища на 2011–2013 роки депутати Микола Данилейко, Анатолій Трефілов, Юрій Бульбаха, Віктор Бондаренко. Про аспекти цього питання поінформувала начальник відділу управління Держгірпромнагляду України по Полтавській області Ірина Зоріна. Реалізація програми позитивно впливає на стан виробничого травматизму в області, про що свідчить недопущення у І півріччі 2012 року росту відповідних показників. Водночас, попри щорічне зменшення кількості нещасних випадків, рівень виробничого травматизму в країні й області  залишається високим. На деяких підприємствах основні виробничі фонди експлуатуються з істотними відхиленнями від норм, що створює загрозу життю та здоров’ю працюючих.

Теруправлінням як розробником проекту програми спільно з управлінням промисловості та розвитку інфраструктури ОДА, управлінням з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації здійснені необхідні розрахунки та внесені цільові клопотання стосовно передбачення в 2012 році видатків з обласного бюджету в сумі 19,1 тисячі гривень для проведення навчань з охорони праці. Із аргументацією щодо обговорюваного питання виступив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Михайло Андрусенко.

Постійна комісія обласної ради рекомендувала виконавцям програми урізноманітнити форми й ширше популяризувати заходи з охорони праці, особливо серед підприємців. Вирішено рекомендувати сесії обласної ради профінансувати заходи програми у належних обсягах, а по можливості – збільшити їх.

Депутати заслухали інформацію генерального директора Регіонального фонду підтримки підприємництва по Полтавській області Ніни Кузьменко стосовно результатів роботи приватних підприємців, які започаткували власні справи завдяки співпраці з фондом.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.