Конкретність, адресність, ефективність

Як наголосив Олександр Удовіченко, соціальний захист осіб із обмеженими фізичними можливостями є одним із пріоритетних напрямків державної політики. Допомога інвалідам стає конкретною, адресною, ефективною. Вручені автомобілі – цьому підтвердження. Загалом у нинішньому році 24 інваліди області отримали транспортні засоби, планується, що до кінця року їхня кількість зросте до 40.

Велика увага в області приділяється й забезпеченню інвалідів засобами реабілітації. У цьому році заплановано забезпечити колісними кріслами 1300 осіб. Як поінформувала Людмила Корнієнко, Полтавщина першою  в Україні розпочала забезпечення клієнтів технічними та іншими засобами реабілітації за індивідуальними замовленнями.

Олександр Удовіченко оглянув сервісний центр із забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, що функціонує на базі підприємства перший рік. Діяльність центру спрямована на здійснення індивідуального підбору та виготовлення протезів, спеціального взуття для інвалідів. Тут люди з обмеженими фізичними можливостями набувають навичок користування колісними кріслами, у разі потреби ведеться їх ремонт. Також сервісний центр здійснює безкоштовну доставку технічних та інших засобів реабілітації за місцем проживання інвалідів. Подібна установа функціонує у Кременчуці, найближчим часом планують створити такий центр і в Лубнах.

aГолова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, начальник головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко, директор Полтавського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства Юрій Бондаренко вітають ветеранів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.