Світлий Слова глас

Про це повідомив начальник територіального управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області генерал-майор внутрішньої служби Микола Ісаєв під час перебування у Кременчуці з нагоди освячення ще одного храму, який відкрили на території Кременчуцької виховної колонії.

Завдяки фінансовій підтримці благодійного фонду Ростислава та Олега Павліченків таке будівництво стало реальністю, – наголосив Микола Ісаєв. Варто зазначити, що така ідея виникла кілька років тому. Втім, знайти спонсорів виявилося не так просто. На допомогу пенітенціарній службі вкотре прийшли брати Павліченки, які упродовж останніх років досить активно співпрацюють із виховною колонією. Спочатку на спонсорські кошти благодійного фонду в установі збудували футбольне поле зі штучним покриттям. Відтоді там традиційними стали щорічні спартакіади  на Кубок братів Павліченків. Не залишилися осторонь меценати і цього разу.

На церемонії освячення храму,    крім почесних гостей із обласного центру, були присутні представники міської влади та громадських організацій, працівники колонії, педагогічний персонал і вихованці. Храм збудовано на честь Іоанна Хрестителя, котрого у православному світі вшановують як учителя покаяння.    Іоанн Хреститель прославляється Церквою, як "ангел, і апостол, і мученик, і пророк, і світоч, і друг Христів, і пророків печать, і ходатай старої і нової благодаті, і з народжених Пречеснійший, і світлий Слова глас". Він безбоязно та суворо викривав пороки як простих людей, так і сильних світу цього. Освятив храм єпископ Кременчуцький і Лубенський   Миколай.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.