“Благословенні ви, сліди мандрівника Сковороди”

Учасники свята поклали квіти до пам’ятника народному любомудру на території літературно-меморіального музею. Також було влаштовано виставки робіт учасників трьох творчих пленерів “Чорнухинська Сковородіана” та районну виставку-конкурс “Світ Григорія Сковороди у творчості земляків”. Переможців останньої нагородили грамотами райдержадміністрації та районної ради і преміями. Перше місце у цих творчих змаганнях посіла Харсіцька сільська рада, друге – Чорнухинська загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів ім. Г.С.Сковороди, третє – Куріньківська сільська рада. Заохочувальні премії отримали всі учасники виставки.

Народний самодіяльний хоровий колектив районного Центру культури і дозвілля та фольклорний ансамбль “Жива вода” імені Павла Бакланова факультету філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка під керівництвом Лариси Бакланової подарували присутнім концертну програму.

Майже три століття не зникає інтерес до літературної, філософської спадщини Григорія Сковороди. Наділений багатьма талантами, він мандрує у часі й просторі, несучи мудрість рідного народу, уславляючи свій край у далеких і ближчих світах.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.