Мова наша калинова…

Тим самим красномовно нагадуючи колегам по перу і про своє земляцтво із зачинателем нової української літератури Іваном Петровичем Котляревським, і про те, що в основу української літературної мови покладено саме полтавсько-київський діалект.

Цього разу журі конкурсу розглянуло понад 280 робіт, які надсилали поціновувачі українського поетичного та прозового слова не тільки з різних куточків нашої країни, а й з Росії, Молдови, Вірменії, Німеччини, США, Сирії. Номінації конкурсу заохочували до участі як уже авторитетних авторів, так і початківців: “Квітни, мово наша рідна”, “Мовне багатоголосся”, “На видноті всього світу”, “Першоцвіт”.

Серед 108 переможців 39 – полтавці. Наша делегація побувала в серпні на форумі в Одесі, де за ініціативою обласної організації НСЖУ у 1999 році конкурс і було започатковано. Тим же, хто у причорноморські мандри не вирушав, голова оргкомітету конкурсу, голова Одеської обласної організації НСЖУ Юрій Работін днями урочисто вручив нагороди у Полтавському художньому музеї ім. М.Ярошенка (Галерії мистецтв).

Серед переможців ХІІІ загальнонаціонального конкурсу “Українська мова – мова єднання”, яким нещодавно було вручено почесні відзнаки, – ректор ПНПУ ім. В. Г. Короленка, доктор філологічних наук, професор Микола Степаненко (на фото), літератор Володимир Тарасенко, екскурсовод Валерій Волосков. Свої таланти розкрили перед журі конкурсу вихованці Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської молоді – Юлія Грабенко, Анастасія Лактіонова, Яна Жданова, Валерія Мамай.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.