Конструктивна робота на благо громади

На жаль, у такому досить великому навчальному закладі немає актової зали, майстерні трудового навчання розміщені в непристосованому приміщенні, якому понад 70 років. У 2008-му розпочато добудову до школи, де планується розмістити актову залу й майстерні. Однак через відсутність коштів будівництво того ж року було законсервоване. Кошторисна вартість об’єкта – 5 мільйонів 682 тисячі гривень, у будівництво вкладено поки що 880 тисяч гривень. З міського бюджету, як зазначив Олександр Грицаєнко, буде виділено 700 тисяч гривень. Міська влада сподівається на капіталовкладення з Держбюджету для завершення реконструкції школи. Заслухавши аргументовані пропозиції, Олександр Удовіченко запевнив, що обласна влада сприятиме реконструкції названої школи.

Тривають ремонтні роботи і в дошкільному навчальному закладі “Смородинка”. Для цього з Державного бюджету завдяки сприянню Олександра Удовіченка виділено 3,5 мільйона гривень. 1,5 мільйона гривень вже освоїло ТОВ “Лубнижитлобуд-2010”, яке очолює заслужений будівельник України Микола Костенко. Із ходом реконструкції “Смородинки” ознайомився голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. Він  наголосив, що обласна і міська влада об’єднує зусилля, щоб об’єкт було здано в експлуатацію уже нинішнього року.

Олександр Грицаєнко повідомив, що міська рада Лубен виконує Програму Президента України Віктора Януковича, спрямовану на соціальний захист ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Зокрема укладено угоду з ТОВ “Лубнижитлобуд-2010” на придбання квартири. Ордер і ключі від неї Олександр Удовіченко, Олександр Грицаєнко вручили ліквідатору Олександру Стрекальченку, який перебував у черзі на отримання житла з 1995 року.

Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, міський голова Лубен Олександр Грицаєнко, голова РДА Віктор Алєксєєнко, голова райради Олексій Дядечко  побували в цехах ТОВ “Лубенський молочний завод”, який відзначає 75-річчя заснування. Про діяльність підприємства, його здобутки і проблеми розповів генеральний директор підприємства Володимир Дорош. Зазначалося, що нині на заводі – 650 працюючих,  щодоби переробляється 150 тонн молока при проектній потужності 200 тонн. Товариство – основний бюджетоутворювач міста. Підприємство підтримує соціальні програми. Зокрема щомісяця на 15 тисяч гривень відпускається продукція соціально вразливим категоріям громадян, зроблено вагомий вклад у реконструкцію кінотеатру “Київська Русь”.

На підсумковій прес-конференції для працівників ЗМІ голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко наголосив, що у місті над Сулою з’являються нові соціальні й виробничі об’єкти завдяки злагодженій, ефективній роботі органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, соціально відповідальних бізнесових структур. Такі конструктивні процеси підтримуватимуться, удосконалюватимуться й надалі.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.