«Калина» зігріє осінь віку

– Ми щиро вдячні владі, яка відкриває такі центри, – наголосила Антоніна Прядко, вітаючи земляків.

Розділити радість із мешканцями Дмитрівки завітали голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, міський голова Комсомольська Сергій Супрун, голова правління Полтавського гірничо-збагачувального комбінату Віктор Лотоус.

Олександр Удовіченко, звертаючись до присутніх, наголосив: “Нині ми стоїмо на порозі реформуванння медичної й соціальної галузей. Тільки за останні два роки у селах Полтавщини відкрито вже 30 таких об’єктів. Необхідно, щоб усі пенсіонери, незалежно від місця проживання, отримували однакові соціальні послуги. Саме на це й спрямовані соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича. Це також додаткові робочі місця й реальна допомога тим, хто її найбільше потребує. Усе це є свідченням того, що наша держава розвивається, хоча й має багато проблем. Головним завданням влади є підтримка вітчизняного виробника. У вашому регіоні, де успішно працюють Полтавський та Єристівський ГЗК, склалася позитивна динаміка соціально-економічного розвитку. В керівництва компанії є розуміння того, що необхідно розвивати виробництво, будувати нові промислові об’єкти, дбаючи про майбутнє на багато років уперед”.

Від імені обласної влади Олександр Удовіченко подякував керівництву ГЗК за те, що їхній вклад у розвиток економіки дає можливість більш ефективно розвивати й соціальну сферу, а також передав у дарунок новоствореному центру широкоформатний телевізор.

Сергій Супрун висловив слова подяки на адресу центральної та обласної влади за те, що нині діючі принципи формування бюджету створюють умови для покращення життя людей, які потрапили в складні життєві обставини. За результатами 9 місяців поточного року Комсомольськ перевиконав надходження до бюджету на 36 мільйонів гривень, тож є можливість спрямувати їх на соціальні потреби. Він вручив територіальному центру обладнання для банно-прального комплексу.

Голова правління Полтавського ГЗК Віктор Лотоус у Дмитрівці людина добре знана, адже саме завдяки діючим та новоствореним гірничим підприємствам село динамічно розвивається. На капітальний ремонт територіального центру трудові колективи й акціонери компанії “Феррекспо” спрямували 700 тисяч гривень.

– Керівники гірничих підприємств Комсомольська гордяться тим, що мають можливість поліпшити умови життя селян і сільських пенсіонерів зокрема, – наголосив Віктор Лотоус. – Створено всі умови для того, щоб люди поважного віку отримали необхідні соціальні послуги. Позитивні зрушення в економіці, соціальній сфері відбуваються завдяки конструктивному діалогу між органами влади і виробничниками.

Після того, як стрічку було перерізано, присутні мали змогу оглянути відремонтовану будівлю центру, в якій також функціонує амбулаторія сімейної медицини.

***

З нагоди Міжнародного дня людей похилого віку, Дня ветерана у Горбанівському геріатричному пансіонаті ветеранів війни та праці, що поблизу Полтави, відбулися урочистості. Мешканців пансіонату привітали заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль, секретар Полтавської міської ради Оксана Деркач. Для підтримки здоров’я ветеранів закладу було подаровано медичну апаратуру, людям поважного віку, котрим виповнилося 90 і більше років, вручили пам'ятні подарунки.

– Ви віддали свою працю, розум, а багато хто і здоров’я в тилу, на фронтах Великої Вітчизняної війни, на відбудові народного господарства, щоб захистити, зміцнити державу, і заслуговуєте на повагу всього суспільства, на турботу держави. Влада області робить все для того, щоб вам були створені належні умови, було затишно і комфортно, щоб про вас турбувалися лікарі. Ми й надалі надаватимемо всебічну допомогу пансіонату, – наголосив, звертаючись до присутніх, Олександр Коваль.

Директор закладу Микола Чабан подякував представникам влади за підтримку й турботу. Нині в Горбанівському геріатричному пансіонаті проживають 275 людей, 140 з них – ветерани війни. Більшість підопічних мешкають в одно- і двомісних кімнатах, для них працюють медичні кабінети, бібліотека, клуби за інтересами. У першому півріччі нинішнього року на потреби пансіонату використано 5,2 мільйона гривень з обласного бюджету.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.