Ратна і трудова слава міста над Дніпром

– Кременчук сьогодні приємно вражає чистотою й розмаїттям квітів, – зазначив керівник області. – Місто з кожним роком стає все кращим. Так і потрібно працювати, рухаючись уперед і об’єднуючи задля цього зусилля усіх гілок влади, депутатів, громадськості, керівників підприємств.

Після офіційних урочистостей на мешканців та гостей міста чекала велика програма різноманітних заходів.

Зокрема у Придніпровському парку відбулося військово-театралізоване дійство. На намитій косі Дніпра майже 100 учасників відтворили події визволення Кременчука від фашистських загарбників. Організували дійство члени громадських організацій: клуб «Комбат», громадське формування «Українські козаки», громадсько-патріотичний клуб «Пам’ять» із села Дмитрівка, кадети військового ліцею, а також артисти міських закладів культури. На площі Перемоги тривала виставка квітів. Ще один майданчик площі зайняли найкращі кулінари кондитерської компанії «Лукас», які чаклували над створенням справжнього шедевру – фототорта. Вага кулінарного виробу сягнула майже 300 кілограмів. Вразила кременчужан і виставка голубів та декоративних птахів, яка зібрала рекордну кількість учасників і відвідувачів із усієї України.

Завершили свято концертна програма за участю творчих колективів міста й зірок естради, барвистий феєрверк.

* * *

У Кременчуцькому районі також відбулися урочистості з нагоди 69-ї річниці визволення краю від фашистських загарбників. Районний захід провели у селі Рокитне біля пам’ятника Скорботній матері. Зі словами вітання до ветеранів, усіх присутніх звернулися голова райдержадміністрації Юрій Нагорний, голова районної ради Василь Кравченко, Рокитненський сільський голова Олена Лагай. До підніжжя пам’ятника та обеліска, на якому викарбувано імена загиблих визволителів, лягли вінки та квіти. Урочистості продовжилися концертом у Будинку культури села П’ятихатки, де творчі колективи обласної філармонії представили святкову програму. Були і солдатська каша, і пісні воєнних років, і спогади про юність, обпалену війною…

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.