Сьогодення кіношної “Малинівки”

Потім там розташувалася школа. Споруда збереглася й донині. Сільський голова Микола Бровко розповідає, що у 1989 році учні перейшли у нове приміщення школи. На утримання старого не було коштів, і його продали з торгів. За виручені гроші зробили ремонт амбулаторії. Давню споруду нові господарі планують реконструювати, й, можливо, нащадки ще побачать оновлену старовинну будівлю.

На території сільради, що об'єднує кілька населених пунктів, проживає понад тисячу людей. Нещодавно місцеві  мешканці відзначили приємну подію – на території школи в капітально відремонтованому одноповерховому приміщенні відкрито сучасний хореографічний клас. Це – спільна ініціатива сільської ради і районного керівництва. Адже Хорошки – село, найбільш віддалене від райцентру – більше 40 кілометрів, але це не повинно заважати дітям розвивати свої здібності. Фінансували також спільно. Значну допомогу надав головний роботодавець на території сільради – Лубенська філія Східного регіонального управління ПрАТ "Райз-Максимко". У новому приміщенні проводяться заняття танцювального гуртка і зразкової циркової студії, розповідає директор школи і керівник студії Наталія Руденко. Займаються 2 групи по 18 дітей. Юні аматори вже здобули чимало дипломів і грамот на різних конкурсах. Відтепер матимуть гарні умови для репетицій.

Господарство вклало в цей об'єкт 110 тисяч гривень. Три  тисячі  перераховано на роботу пришкільного оздоровчого табору в літній період, є розуміння і співпраця  керівництва школи й агропідприємства в усіх питаннях, філія стабільно постачає продукти для харчування дітей. Учнів возять на різноманітні змагання, вчителів – на семінари.

У цілому на соціальну сферу цьогоріч витрачено понад 230 тисяч гривень, повідомив директор філії Василь Сенько. За соціальною угодою перерахували кошти в районний бюджет. Господарство піклується про сільських ветеранів, власним транспортом привозить їм усе, що потрібно в домі й на подвір'ї. Надає адресну допомогу до свят. Взимку розчищає сільські дороги, влітку допомагає обладнати стадіон, надавши техніку для розчищення території.

Центральна садиба Лубенської філії Східного регіонального управління ПрАТ "Райз-Максимко" розташована в Хорошках. У районі підприємство обробляє 11,5 тисячі гектарів землі навколо 9 сіл. Усі землі оброблені, застосовуються передові агротехнології,  розповідає Василь Сенько. Провідна культура – цукровий буряк. У нинішньому сезоні його збиратимуть на площі 1580 гектарів. Вирощують також сою, кукурудзу, озиму та яру пшеницю, інші культури. Урожайність озимої цьогоріч – 51 центнер із гектара. Розвинена тваринницька галузь – утримується 1200 голів ВРХ, серед них – майже 600 корів. Із природних сінокосів заготовили вдосталь сіна й сінажу. В господарстві працює потужна сучасна техніка, ферми реконструйовані, обладнані молокопроводами, що полегшує працю доярок і підвищує якість молока.

На 5 відділках господарства трудяться майже 200 селян, близько 50 із них – у тваринництві. Всі, за словами керівництва, заслуговують подяки за свій труд. Із працівниками й орендодавцями господарство розраховується вчасно, сумлінно ставиться до своїх зобов'язань. Тому дорожать люди робочими місцями, трудяться на совість, щоб колосилися навколишні ниви, вчилися у світлих просторих приміщеннях діти, мала де провести вільний час молодь, гарнішали і молодшали села.

   

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.