Програми розвитку і реформ

Про стан підготовки підприємств житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2012–2013 років доповіли начальник головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Олександр Тонков; директори обласних комунальних підприємств: "Полтаватеплоенерго" – депутат обласної ради Володимир Чернявський, "Лубнитеплоенерго" – Володимир Сахно, "Миргородводоканал" – Юрій Маклак, генеральний директор обласного комунального підприємства "Полтававодоканал" Олег Кретович.

Констатовано, що станом на 15 серпня ц.р. комплексно підготовлено до роботи в осінньо-зимовий період 4759 будинків (71 відсоток).

Загальний обсяг коштів, які заплановано використати за рахунок усіх джерел фінансування на виконання підготовчих та ремонтних робіт у житловому фонді комунальної власності, складає 14021 тисячу гривень, на звітний період освоєно 70,3 відсотка названої суми.

Наголошено, що підготовка здійснюється у штатному режимі, з дотриманням відповідних графіків і буде повністю завершена в установлені терміни.

В обговоренні питання взяли участь депутати обласної ради Володимир Онищенко, Степан Бульба, Віктор Животенко, Ігор Горжій, Андрій Козерод, Олег Романчук, Володимир Чернявський. У підсумку вирішено, що з метою мобільного запобігання та усунення ймовірних нештатних галузевих ситуацій нагально необхідно до початку опалювального сезону заснувати у регіональному ЖКГ аварійний матеріальний запас.

Відтак головному управлінню житлово-комунального господарства облдержадміністрації доручено оперативно підготувати обґрунтовані розрахунки з тим, щоб внести їх на затвердження дванадцятої сесії обласної ради. Члени постійної комісії також обговорили та взяли до відома інформацію про роботу ОКП "Полтававодоканал" з енергозбереження, скорочення втрат води та реконструкції систем водовідведення, що здійснюється за профільною Програмою на 2008–2012 роки. На засіданні комісії було розглянуто ще ряд підвідомчих питань і клопотань.

* * *

Під головуванням Миколи Данилейка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань промислової політики, підприємництва та інвестицій, у якому взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Марченко, начальники обласних управлінь і служб. Депутати заслухали та прийняли до відома інформацію начальника управління з питань розвитку споживчого ринку, сфери побутових послуг та підприємництва облдержадміністрації Михайла Бугрія та генерального директора регіонального фонду підтримки підприємництва по Полтавській області Ніни Кузьменко про хід виконання комплексної Програми розвитку малого підприємництва у Полтавській області на 2011–2012 роки.

У ході засідання комісія також розглянула та підтримала питання про внесення змін до показників обласного бюджету на 2012 рік, до рішення десятої сесії обласної ради шостого скликання від 29 лютого 2012 року "Про Програму розвитку обласного комунального підприємства "Аеропорт-Полтава" на 2012 рік та заходи з погашення заборгованості по заробітній платі", до додатка до рішення десятої сесії обласної ради шостого скликання від 20 лютого 2012 року "Про цільову Програму впровадження в області другої фази Проекту Європейського Союзу (ЄС) та Програми Розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" на 2012–2015 роки".

***

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань забезпечення законності та правопорядку, яке за участю першого заступника голови обласної ради Володимира Онищенка провів керівник комісії Дмитро Хрістов. Узято до відома інформацію, оприлюднену заступником начальника територіального управління МНС України в Полтавській області Миколою Вінніковим, щодо виконання регіональної цільової соціальної Програми забезпечення пожежної безпеки на 2011–2015 роки та обласної цільової соціальної Програми протимінної діяльності на 2011–2014 роки, а також про хід реалізації регіональної цільової соціальної Програми розвитку цивільного захисту Полтавської області на 2011–2015 роки, про що доповів заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації В'ячеслав Нефьодов.

Потому члени комісії погодили та рекомендували обласній раді підтримати проект рішення дванадцятої сесії обласної ради шостого скликання "Про внесення змін до показників обласного бюджету на 2012 рік", який оприлюднив начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Павло Кропивка.

Основна дискусія розгорнулася в ході повторного розгляду в порядку контролю стану виконання рекомендацій комісії від 20.04.2012 року щодо забезпечення в області службовими приміщеннями сільських і селищних дільничних інспекторів міліції. За аналітичними даними, оприлюдненими заступником начальника управління громадської безпеки УМВС України в Полтавській області Олександром Огієнком, за час, що минув, на теренах краю було виділено додатково до існуючих лише 10 таких приміщень, й потреба в них нині забезпечена усього на 19,6 відсотка. Проте, за інформацією, наданою постійній комісії місцевими органами самоврядування, ця ситуація значно краща. Подібна розбіжність даних та низький рівень виконання відповідних вимог Закону України "Про міліцію" викликали занепокоєння в учасників зібрання, що стане предметом додаткового розгляду. Висловлено й думки щодо доцільності опрацювання названої проблематики на колегії облдержадміністрації.

* * *

Засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування провела голова комісії, Герой України Тетяна Корост. Конструктивна дискусія за участю депутатів обласної ради Івана Коваля, Юрія Тараненка, Віктора Скочка, Ігоря Чобітька, Ігоря Мазепи, Олега Овчаря, голови президії обласної організації УТМР Костянтина Боровика, начальника Державного управління з охорони навколишнього природного середовища в Полтавській області Ігоря Піддубного розгорнулася під час розгляду проектів рішень дванадцятої сесії обласної ради стосовно припинення права користування мисливськими угіддями та надання мисливських угідь у користування відповідним господарюючим суб'єктам. Наголошувалося, що за нинішніх економічних реалій мисливські угіддя не є джерелом отримання дивідендів, натомість вони потребують значних фінансових вкладень. Відтак на часі – пошук і підготовка ефективного власника для кожного з угідь, що вивільняються. Торкнулися учасники зібрання й чутливої для багатьох пересічних мешканців краю проблематики, пов'язаної із порушенням їхніх прав на вільні любительські риболовлю та мисли
вство, збирання ягід і грибів, пасічництво з боку новоявлених орендарів водяних і лісових масивів. Вирішено підготувати, видати й поширити серед територіальних громад своєрідну регіональну природоохоронну конституцію – невеличку брошуру, де будуть систематизовані відповідні законодавчі норми у контексті захисту прав громадян та відповідальності за їх порушення; повернутися до обговореної проблематики, а також питань режиму територій і роботи заказників під час цільового виїзного засідання постійної комісії у жовтні-листопаді поточного року.

П'ять проектів рішень дванадцятої сесії обласної ради щодо припинення прав користування мисливськими угіддями відповідними суб'єктами господарювання на території Шишацького і Зіньківського районів, а також надання їх у користування Шишацькому районному товариству мисливців і рибалок "Фазан" та Зіньківському ТОВ "Бірківське", погоджено й рекомендовано ухвалити сесійно. Члени постійної комісії підтримали низку доповнень до проекту рішення дванадцятої сесії обласної ради стосовно внесення змін до додаткового Переліку природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області в 2012 році.

***

Під головуванням Михайла Винограда відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я. Депутати розглянули питання про створення комунальної установи "Підприємство із інженерного супроводження закладів охорони здоров'я" Полтавської обласної ради. Як поінформував начальник головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації Віктор Лисак, установу пропонується створити на основі діючого при головному управлінні відділу з метою приведення фінансування у відповідність до вимог Бюджетного кодексу України. Даний проект сесійного рішення, який внесено до проекту порядку денного дванадцятої сесії обласної ради, комісія підтримала.

Також було розглянуто питання про внесення змін до показників обласного бюджету на 2012 рік, про які проінформував начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Павло Кропивка. Зміни передбачається внести за рахунок дотації з Державного бюджету на стимулювання місцевих органів влади за перевиконання річних розрахункових обсягів податку на прибуток підприємств та акцизного податку, вільного залишку бюджетних коштів на початок року та трансфертів із Державного бюджету.

Що стосується галузі охорони здоров'я, то заплановано спрямувати кошти на реконструкцію 2-го пускового комплексу діагностичного центру під обласний перинатальний центр обласної клінічної лікарні ім. М.В. Скліфосовського, придбання обладнання і предметів довгострокового користування для забезпечення функціонування обласних закладів охорони здоров'я, на капітальний ремонт поліклініки обласного протитуберкульозного диспансеру. Цю інформацію комісія взяла до відома та рекомендувала внести проект рішення на розгляд сесії обласної ради.

У ході засідання комісії розглянуто ряд інших питань.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.