Презентація здобутків і планів

Презентуватимуться як досягнення в галузях рослинництва, тваринництва, садівництва, ягідництва, так і Програми соціально-економічного розвитку сільських територій Полтавщини. Головним завданням при цьому має бути розширення ділових контактів, які сприятимуть розвитку аграрного комплексу області. Зазначалося, що в роботі виставки “Агро-2012” візьмуть участь 9 сільськогосподарських і переробних підприємств, які нададуть свою продукцію для формування експозиції полтавського павільйону.

На нараді також йшлося про стан виконання програм державної підтримки агровиробництва. Як зазначив начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов, у область надійшло близько 40 мільйонів гривень державної дотації, у тому числі 32 мільйони – Глобинському м’ясокомбінату, за програмою будівництва тваринницьких комплексів, близько 3 мільйонів – компенсація за пересів площ озимих культур, приблизно така ж сума – за збереження молодняку великої рогатої худоби. Водночас держава заборгувала селянам понад 7 мільйонів гривень за виробництво екологічно чистого молока й майже            5 мільйонів – за нарощення поголів’я корів.

Не оминули учасники наради й стан підготовки до проведення осінньої посівної кампанії, яка, за прогнозами фахівців, розпочнеться з 10 вересня. Зокрема забезпеченість кондиційним посівним матеріалом становить нині 86 відсотків до потреби. Розглядалися інші питання агропромислового комплексу.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.