Майстри біотехнологій

 тисяч тонн, – зазначив заступник начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Іван Филоненко.

– В області надаються дотації на розвиток тваринництва – від будівництва ферм у крупних агропідприємствах до відшкодування придбання доїльних апаратів у селянських господарствах. Однак мало просто давати дотацію на селянський двір, потрібно, щоб вона працювала ще й на якість поголів'я, а значить, здешевлювала послуги племінних підприємств, – вважає генеральний директор ПАТ "Полтаваплемсервіс" Микола Іванченко.

Він також розповів, що вже 2 роки підприємство не отримує від держави допомоги, 2 роки не проводиться і Всеукраїнський конкурс із відтворення сільськогосподарських тварин.

Та того дня біотехнологи прагнули протиставити проблемам галузі власну майстерність. Змагалися у конкурсі як досвідчені, так і молоді фахівці. Скажімо, Олексій Цисик із села Каленики Решетилівського району працює біотехнологом 45 років і брав участь в обласних конкурсах 16 разів. А 21-річний Володимир Матюшов, який працює у ТОВ "Агропромислова компанія "Докучаєвські чорноземи" Карлівського району, звісно, має значно коротший послужний список, тож він прибув на обласний конкурс не лише позмагатися, а й запозичити досвід.

За підсумками 34-го обласного конкурсу операторів із відтворення великої рогатої худоби у громадському секторі переможцями стали: Олександр Васюк (ТОВ "Білагро" Великобагачанського району), Любов Білошапка (ТОВ "Бурат-Агро" Решетилівського району), Валерій Пономаренко (ПАТ "Гадяцьке бурякогосподарство").

Серед фахівців, які обслуговують ВРХ у приватному секторі, перемогли Олександр Шершень (село Шилівка Зіньківського району) та Оксана Шкіль (село Мар'янівка Карлівського району).

Кращими біотехнологами з роботи зі свинопоголів'ям стали Надія Дем'янченко (ПАТ "Полтаваплемсервіс" Великобагачанського району), Володимир Матюшов (ТОВ "Агропромислова компанія "Докучаєвські чорноземи" Карлівського району).

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.