Громадянину, патріоту, зодчому…

Минуло майже півтора року, як не стало Анатолія Тихоновича. Та не згасає вдячна пам'ять людей про цю видатну особистість, визначного громадського і політичного діяча. Про нього завжди будуть згадувати як про  міського голову, який стояв біля керма Полтави майже вісімнадцять років, народного депутата України двох скликань, очільника області. Але найбільше Анатолій Кукоба запам'ятається як палкий патріот міста й України, будівничий і зодчий. Він поклав багато сил і здоров'я для того, щоб у роки тяжкої економічної кризи, в роки становлення української державності Полтава кращала і розвивалася. Не випадково наш обласний центр вважався благодатним оазисом на фоні численних проблем, характерних для багатьох інших міст. Анатолій Тихонович мав унікальну здатність гуртувати навколо себе людей, різні політичні сили задля єдиної мети – розвитку і процвітання рідного міста, Полтавського краю. Про це говорили голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, голова обласної ради Іван Момот, Полтавський міський голова Олександр Мамай, інші промовці. Про високу оцінку життєвого шляху Анатолія Кукоби йшлося і в листі Голови Верховної Ради України Володимира Литвина.

На цьому заході було все, як належить урочистостям подібного рівня,– звучали Державний гімн України й гімн Полтави, улюблені пісні Анатолія Кукоби, стояла почесна варта і пролунав  військовий салют. Дуже зворушливим був виступ вихованців Фонду захисту і підтримки талановитих дітей, у який Анатолій Кукоба вкладав душу і своє палке серце, який нині носить його ім'я.

…Анатолій Кукоба повернувся до нас у бронзі, ніби на мить зупинився біля карти міста, на фоні архітектурних перлин, зведених за його участю. Над створенням пам'ятника працювало чимало визначних майстрів, друзі й рідні Анатолія Кукоби допомагали у виготовленні й встановленні скульптурної композиції. Відслужив панахиду й освятив пам'ятник настоятель Свято-Сампсоніївської церкви отець Костянтин. Голова ГО "Фонд захисту і підтримки талановитих дітей ім. А.Т.Кукоби" Віра Кальник висловила щиру вдячність усім, хто береже світлу пам'ять про Анатолія Кукобу.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.