Оздоровлення для активного довголіття

– Загалом у нашій структурі – 6 відділень, – повідомила директор територіального центру Оксана Гончаренко.

Щодня за соціально-медичними послугами до Розсошенського відділення звертаються  50–60 пенсіонерів і людей з інвалідністю із сіл приміського району. Протягом минулого року тут обслужили 1200 громадян, які потребують фізичної і соціальної реабілітації,  їм надано 25 тисяч послуг. У нинішньому році послуги отримали близько 700 пацієнтів.

У відділенні діють фізіотерапевтичний кабінет (із магнітотерапією, світлотерапією, ультразвуком, електрофорезом тощо), масажний, лікувальної фізкультури, кабінет психолога та ароматерапії, фітобар. Курс лікування триває 10–15 днів.

– Ми, пенсіонери, хочемо висловити вдячність за те, що в Розсошенцях збудували такий заклад, за уважність, доброзичливість,  – говорить пенсіонерка Євгенія Бєлкіна.

Інший відвідувач, Віталій Лобода, додає, що, пройшовши курс оздоровлення у цьому відділенні, відчув полегшення. Він вдячний персоналу і районній владі за такий потрібний заклад.

– А я у себе в Гожулах у сільраді розповідала, який тут центр хороший, – каже інвалід І групи Лілія Голубицька. – Я – колишня спортсменка, перенесла інсульт… Лежала довго в лікарні, потроху відновлювалася, намагалася рухатись. Тепер стала на ноги, приходжу сюди на лікувальні процедури.

Відділення соціально-медичних послуг, подібне до Розсошенського, планується відкрити і в Копилах Терешківської сільської ради, повідомила начальник управління праці і соціального захисту населення Полтавської райдержадміністрації Олена Носенко.

У рамках соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича в районі запроваджується багатодисциплінарний підхід до надання послуг. Полягає він в обслуговуванні на дому тих людей, які опинилися в складних життєвих обставинах, потребують сторонньої допомоги і самі не можуть звертатися до терцентру. Таких людей рекомендують сільські ради. До них приїздять перукар, швачка, взуттєвик, майстер із дрібного ремонту помешкання…

Виїзд у населені пункти району соціальних бригад вже став доброю традицією. У селах заздалегідь вивішуються оголошення про приїзд соціальних працівників, і у визначений час вони приймають відвідувачів, надаючи широкий спектр послуг – від медичних до юридичних. Протягом першої половини нинішнього року такі бригади побували у населених пунктах усіх сільрад району.

   

 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.