І чужому навчатися, і свого не цуратися

За словами начальника управління міжнародного співробітництва Міносвіти України Андрія Божкова, щороку по лінії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту близько двадцяти тисяч українців їдуть учитись за кордон, повідомляє інформаційне агентство “Українські новини”.

Відповідно до Положення про навчання студентів та аспірантів, стажування наукових і науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах та наукових установах за кордоном, затвердженого відповідною постановою Кабінету Міністрів України, Міністерством освіти і науки, молоді та спорту видано наказ, яким оголошено конкурс. До участі в ньому допускаються зокрема й студенти державних вишів денної форми навчання, які успішно навчаються, мають високі досягнення у студентській науково-дослідній роботі, володіють на необхідному рівні англійською мовою або мовою країни, в якій передбачається проходження навчання, а також їхня спеціальність відповідає переліку пріоритетних напрямів освіти й науки. Університети проводять попередній відбір претендентів, а конкурсна комісія освіти визначає тих, хто поїде здобувати освіту за кордоном.

На фінансування цьогорічної програми з Державного бюджету виділено 44,1 мільйона гривень. Нині планується відправити на навчання й стажування, як і торік, близько трьохсот чоловік (100 студентів, 100 аспірантів, 100 науково-педагогічних працівників).

Варто також пам’ятати, що отриманий іноземний диплом повинен пройти процедуру нострифікації – встановлення відповідності державним освітнім стандартам України. Підготовку документів для прийняття Міністерством освіти і науки, молоді та спорту рішення щодо визнання іноземних документів про освіту доручено ДП “Інформаційно-іміджевий центр”.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.