Колос до колоса

Невдовзі завершуються жнива ранніх зернових й у цілому в державі. Про їх попередні результати йшлося на республіканській селекторній нараді, яку провів заступник міністра агрополітики Олександр Сень. Зазначалося, що хлібороби України цього року вже зібрали понад 21 мільйон тонн ранніх зернових культур, ще майже 7 мільйонів тонн – минулорічних запасів хліба, що дає можливість забезпечити продовольчу безпеку держави. При цьому наголошувалося на необхідності належного зберігання збіжжя, адже поки що на сертифіковані зерносклади країни надійшло лише близько 4,5 мільйона тонн зерна, в тому числі 2,5 мільйона тонн пшениці. Стосовно експорту зерна, то, за прогнозами урядовців, він може становити близько 22 мільйонів тонн.

На нараді також йшлося про забезпечення областей насінням озимих культур, закупівлю збіжжя Аграрним фондом, наголошувалося на необхідності своєчасного формування регіональних ресурсів зерна, для чого потрібно залучати кошти місцевих бюджетів.

Не оминули на республіканській селекторній нараді й питання державної підтримки розвитку тваринництва. Констатувалося, що діють кілька програм. Зокрема на Полтавщині, за словами заступника начальника головного управління агропромислового розвитку ОДА Івана Филоненка, за утримання фізичними особами молодняку великої рогатої худоби на особисті рахунки селян уже надійшло понад 900 тисяч гривень. Подано реєстри ще на 5,5 тисячі голів молодняку ВРХ. Сума за часткове відшкодування закуплених фермерськими господарствами племінних телиць становить 312 тисяч гривень. Ці кошти невдовзі мають надійти в область.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.