Кожен рік – результативний

Як зазначив Володимир Галушко, досягати конкретних результатів у розбудові села вдається завдяки тісній співпраці сільської ради з обласною, районною адміністраціями, керівниками сільгосппідприємств, які господарюють на її території. Зокрема найбільш плідною є співпраця з СГ “ТОВ ім. Калашника”, яке активно долучається до реалізації ряду соціальних проектів.

– Намагаємося, аби кожен рік був результативним для нашого села. Перше, з чого ми розпочинали, – це з капітального ремонту сільського Будинку культури, який перебував у напівзруйнованому стані. Нині вже проведено капітальний ремонт даху, замінено старі вікна на металопластикові, завершено ремонтні роботи в актовій залі, фойє, бібліотеці, обладнано ігрову кімнату. На стадії завершення – роботи з облаштування кафетерію. Здавати його приватним підприємцям ми не плануємо, він перебуватиме в комунальній власності сільської ради, – розповів Володимир Галушко.

Замінили в Будинку культури й систему опалення. Замість старої газової тут встановили сучасну електричну, яка менш затратна й ефективніша.

– Зараз до нас приїжджають делегації з усієї області, аби перейняти досвід, адже ми одні з перших на Полтавщині, хто використовує електричну систему обігріву, – зазначив Володимир Галушко.

Село Плоске стало першим у районі, де відкрився філіал територіального центру соціального обслуговування. Розмістився він у трьох капітально відремонтованих кімнатах сільського Будинку культури. Обслуговують місцевих жителів перукар, швачка, соціальний педагог і медична сестра.

Як розповіла начальник управління праці та соціального захисту населення Решетилівської райдержадміністрації Людмила Друб, той факт, що перший в районі філіал територіального центру відкрився саме у Плоскому, значною мірою є заслугою Володимира Галушка, який надав для нього спеціальне приміщення.

Подбали в Плоскому й про наймолодших мешканців. Вісім років тому в селі відкрили дитячий садочок “Дзвіночок”, який нині відвідує 18 діток віком від

2 до 6 років. У дошкільному закладі створено належні умови для комфортного та цікавого перебування у ньому малечі. Вдалося досягти цього завдяки зусиллям сільської ради та директора СГ “ТОВ ім. Калашника” Івана Степаненка, який надав фінансову підтримку в проведенні ремонтних робіт, закупівлі необхідного обладнання, меблів, іграшок.

У капітально відремонтованому приміщенні навчаються і школярі. Стара двоповерхова будівля колишнього дитячого садочка була в занедбаному стані, у той же час приміщення, в якому навчалися діти, – невеликим та холодним. Тож за ініціативою Володимира Галушка в старому садочку було проведено реконструкцію. Навчаються у Плосківській школі близько 90 дітей. Багато з них є переможцями спортивних змагань та наукових олімпіад, що свідчить про високу кваліфікацію педколективу. Кожний навчальний клас затишний і гарно обладнаний. Щороку на базі школи функціонує пришкільний табір “Барвінок”, який під час літніх канікул відвідують діти пільгових категорій. Продуктами харчування школу, як і дитячий садок, забезпечує СГ “ТОВ ім. Калашника”.

– Сільський фельдшерсько-акушерський пункт (ФАП) розміщався у приміщенні блочному, холодному, опалювати його було досить проблематично. Тому ми вирішили виділити для ФАПу три кімнати сільської ради, в яких зробили капітальний ремонт та укомплектували відповідно до чинних вимог, – розповідає сільський голова.

Поступово відбудовується у Плоскому і Свято-Вознесенська церква, яка є справжнім осередком духовності й архітектурною окрасою села.

– Серед планів на майбутнє – закінчити ремонт водогінної мережі й повністю замінити металічні труби на поліетиленові. Також поступово будемо замінювати вікна, систему опалення у дитячому садку та школі. Плануємо привести в належний стан три трикімнатні квартири, в яких би змогли проживати молоді спеціалісти, які приїжджатимуть працювати у наше село, – розповідає Плосківський сільський голова Володимир Галушко. – Депутатський корпус при підтримці сільгосппідприємств, сільської громади зможе реалізувати задумане.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.