Реальний зміст конкретних справ

Продовжує зростати надходження податків і зборів. До бюджетів усіх рівнів за І півріччя надійшло 10,6 мільярда гривень, повідомив начальник головного фінансового управління ОДА Павло Кропивка.

До Державного бюджету надійшло 8,8 мільярда гривень, що на 32,3 відсотка більше, ніж за січень – червень 2011 року. Місцеві бюджети за доходами (без врахування трансфертів з Держбюджету) виконано в сумі 1,8 мільярда гривень.

Розглядалася робота податкових органів, банківських структур, митниці з наповнення бюджетів. Олександр Удовіченко звернув увагу на активнішу участь фінансових установ у наданні кредитів громадянам за державною програмою “Доступне житло”. Підсумовуючи розгляд питання, він  наголосив на тому, що керівникам районів і міст треба  проаналізувати показники І півріччя, рейтингові місця кожного регіону, ефективніше використовувати наявні резерви для продуктивної роботи в ІІ півріччі.

Про роботу, проведену в минулому році з забезпечення безперешкодного доступу до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури для маломобільних груп населення та людей з інвалідністю, доповів начальник управління містобудування та архітектури ОДА Юрій Петрук. Констатувалося, що в області проживає 81 тисяча людей з інвалідністю. Діють обласний, міські та районні комітети з доступності, котрі опікуються створенням безбар’єрного середовища для людей з обмеженими фізичними можливостями, обговорюється відповідна обласна програма на 2012–2016 роки. Полтавою і Кременчуком курсують тролейбуси й автобуси, обладнані для перевезення інвалідів на візках, біля лікувальних, торговельних, соціальних, інших закладів встановлюються пандуси. Але в цій сфері ще багато потрібно зробити. Зокрема необхідно значну кількість об’єктів  обладнати зручними пандусами, які б відповідали  вимогам, встановити у містах на найбільш людних перехрестях спеціальні світлофори зі звуковим дубляжем,  обладнати залізничні й автовокзали, враховуючи інтереси людей з особливими потребами. Олександр Удовіченко акцентував увагу присутніх на актуальності цієї проблеми. Він доручив керівникам міст і районів терміново проаналізувати зроблене й визначити пріоритети.

На колегії також розглянуто стан фінансово-бюджетної дисципліни в області за І півріччя поточного року. Як зазначив начальник Державної фінансової інспекції в Полтавській області Михайло Кривошей, протягом звітного періоду Держінспекцією перевірено 223 підприємства і установи з обсягом фінансових і матеріальних ресурсів понад 8,6 мільярда гривень. Проведені заходи виявили проблеми щодо законного і цільового використання державних та комунальних ресурсів,  їх втрати на 207 об’єктах контролю на загальну суму 25,7 мільйона гривень.

За підсумками спільного розширеного засідання колегії облдержадміністрації і регіональної ради з питань взаємодії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування прийнято відповідні рішення.  

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.