Сіяти добре, українське

. А ще Ukrlandfarming – це понад 16 тисяч висококваліфікованих працівників, представництва у 21 області України, 6 насіннєвих і 6 цукрових заводів, 19 м’ясокомбінатів і 2 шкірзаводи, 104 тваринницькі ферми, на яких утримується понад 68 тисяч голів великої рогатої худоби (в тому числі 24 тисячі корів), потужні птахокомплекси, інші виробництва.

Основні напрями діяльності: рослинництво, насінництво, молочне та м'ясне тваринництво, птахівництво, виробництво цукру, переробка, зберігання, торгівля зерновими й технічними культурами, дистрибуція агротехніки, запчастин, засобів захисту рослин, мінеральних і спеціальних добрив, насіння, технічний сервіс. Ukrlandfarming є лідером за обсягами виробництва кукурудзи та посідає ІІІ місце в Україні за виробництвом цукру.

Одним із найважливіших напрямів роботи холдингу є дистрибуція. ПАТ “Компанія “Райз” має 20-річний досвід роботи на агроринку, представляє дистрибуційний бізнес агрохолдингу Ukrlandfarming та є національним дистриб'ютором матеріально-технічних ресурсів для сільгоспвиробництва. Інфраструктура та розгалужена дилерська мережа компанії “Райз” дають можливість рекомендувати та забезпечувати сільгоспвиробників усім необхідним для впровадження найефективніших сучасних високорентабельних технологій в усіх регіонах України. Послугами ПАТ “Компанія “Райз” користується понад 10 000 господарств.

– Усе, що пропонуємо своїм партнерам, ми випробували на своїх полях. Користуємося найкращим і найкраще пропонуємо до продажу, – неодноразово зазначала операційний директор Ukrlandfarming Галина Василик.

Вона також зупинилася на питаннях запровадження максимальної автоматизації праці в агровиробництві, застосування потужної сільськогосподарської техніки світових виробників, обладнаної системами GPRS, навчання спеціалістів компанії новітнім технологіям, яке здійснюється у 4 агрошколах; поінформувала про взаємодію провідних напрямів діяльності – агровиробничого та дистрибуційного – з науковими центрами України.

– Понад 500 тисяч гектарів земель – власний унікальний плацдарм для вивчення новітніх методів вирощування культур, особливостей застосування тих чи інших засобів захисту рослин, добрив, техніки. Саме тому досвід та потенціал компанії “Райз” як постачальника є унікальним. До того ж ми обробляємо землю таким чином, щоб не виснажувати її, а зберігати для майбутніх поколінь. Для цього дотримуємося агротехнологій і сівозмін, адже прийшли не на один рік, – додала Галина Василик.

Про етапи становлення і розвитку компанії “Райз”, її місце на агроринку України та головні напрями діяльності поінформував учасників Дня поля генеральний директор ПАТ “Компанія “Райз” Сергій Сизоненко. Він зазначив, що одним із стратегічних і прогресивних напрямів роботи дистрибуційної компанії “Райз” є продаж насіння. За обсягами продажу та асортиментом сортів (супереліти, еліти та

І репродукції) власного виробництва ПАТ “Компанія “Райз” займає одне з перших місць в Україні серед дистриб'юторів насіннєвого матеріалу. Все насіння доводиться до кондиції на 6 власних сучасних насіннєвих заводах Групи компаній Ukrlandfarming, обладнаних лініями калібрування Cimbria, з дотриманням ДСТУ та технологічних вимог.

– ПАТ “Компанія “Райз” – це своєрідний аграрний супермаркет високоякісних продуктів, який надає клієнтам можливість отримати все в одному місці, – наголосив Сергій Сизоненко. – 37 власних дистрибуційних центрів покривають територію всіх регіонів України. Наші філії мають обладнання для завантаження, склади запасних деталей, насіння, добрив і засобів захисту рослин, сховища для зерна.

Наявність насіннєвих заводів у структурі Групи компаній Ukrlandfarming вже сьогодні дозволяє виробляти насіння, яке відповідає вимогам як національних, так і міжнародних стандартів. Підтвердженням цьому є рейтинг компанії Monsanto, яка визнала за компаніями Групи перше місце серед європейських виробників за якістю насіння та його генетичною чистотою.

– У найближчі роки пріоритетом для Групи компаній Ukrlandfarming буде розвиток насіннєвого напряму, а саме – вирощування та реалізація насіння власного виробництва і, відповідно, інвестиції в наукові розробки, впровадження нових сортів і технологій вирощування, – розповів директор департаменту насіння ПАТ “Компанія “Райз” В'ячеслав Уханов.

Своїм прикладом Група компаній Ukrlandfarming стверджує: сіяти українське – це добре. Адже 100% площ під товарну продукцію Група компаній Ukrlandfarming засіває власним насінням ярих та озимих зернових, кукурудзи, зернобобових, багаторічних трав, понад 90% – соняшником, круп'яними культурами і стабільно отримує високі врожаї, а відтак і прибутки. Щорічно на 10–15% зростають і обсяги реалізації посівного матеріалу. Таке насіння, окрім того, що значно дешевше за імпортне, має високий генетичний потенціал і добре пристосоване до місцевих кліматичних умов. Найближчі перспективи – розвиток насінництва озимого ріпака спільно з компанією Monsanto (США) та цукрового буряку з компанією “Лаін Сідс” (Італія).

Про важливий сегмент діяльності компанії – насінництво – розповідав і заступник генерального директора з насінництва Ukrlandfarming Олександр Гончар. У 2012 році, згідно з виробничою програмою Групи компаній, насіння кращих сортів і гібридів кукурудзи, соняшнику, зернових і зернобобових культур та багаторічних трав вирощується у 8 регіональних управліннях холдингу на площі близько 20 тисяч гектарів.

Учасники Національного Дня поля оглянули товарні та демонстраційні посіви у Східному регіональному управлінні ПАТ “Компанія “Райз”. Загалом під демонстраційні посіви у цьому управлінні відведено 33 гектари площ, на яких посіяно 60 гібридів кукурудзи, 36 сортів озимої і 8 – ярої пшениці, 5 сортів ярого ячменю, 11 сортів і гібридів озимого та ярого ріпака, по 6 сортів гороху та сої. З технологіями вирощування, генетичним потенціалом (кукурудза – понад 120 центнерів з гектара, озима пшениця – понад 100, горох – 50, соняшник – понад 40 центнерів з гектара) цих та інших сільгоспкультур гостей ознайомили агрономи Групи та фахівці-селекціонери.

Насамкінець – про результати роботи, а вони досить вагомі. Скажімо, торік валове виробництво продукції Групи компаній Ukrlandfarming склало близько

3 мільярдів гривень, а вже в 2014 році планують виробити продукції на суму близько 4,5 мільярда гривень.

Майбутнє – за високотехнологічними компаніями. Група компаній Ukrlandfarming завжди у стадії активного розвитку. В найближчих планах – збільшення обсягів експорту зерна, як за рахунок розширення традиційних для України каналів збуту (країни Близького Сходу), так і завдяки виходу на ринки Азії та інших країн Близького Сходу, Північної Африки. Значно розшириться й спектр експортованої продукції, бо в Групі вважають за потрібне експортувати саме готову продукцію, а не сировину. Майже на 70% буде збільшено потужності Лохвицького елеватора, які сягнуть понад 460 тисяч тонн одночасного зберігання зерна. У планах також реконструкція і введення в експлуатацію двох цукрозаводів, реалізація проекту розвитку свинарства.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.