Програма “Шкільний автобус” діє

За період дії Державної цільової соціальної програми «Шкільний автобус», затвердженої Кабінетом Міністрів України, зокрема з 2003-го до 2011 року, було придбано 1091машину, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

“У 2010 році школам було передано 170 автобусів, у 2011-му – майже 250. У нинішньому році в сільській місцевості з’явиться ще 1000 новеньких шкільних автобусів – майже стільки ж, скільки і за весь період реалізації програми загалом”, – наголосив на церемонії Дмитро Табачник.

Від початку реалізації програми “Шкільний автобус” Полтавщина отримала від держави 56 машин, нині освітянам краю вручили ключі від 41 транспортного засобу.  Частина автобусів обладнана для перевезення дітей із особливими потребами.

 “За всі роки існування програми вперше така велика кількість якісних машин для перевезення учнів прибуде до нашої області, – наголосив  начальник головного управління освіти і науки ОДА  Володимир Мирошниченко. – Тепер ми не лише полегшимо забезпечення освіти дітей із сільської місцевості, а й суттєво скоротимо свої бюджетні видатки, які витрачали на оренду автотранспорту приватних перевізників, адже ці кошти теж повинні працювати на освіту”.

Дмитро Табачник висловив подяку від усіх освітян працівникам машинобудівної промисловості, які беруть участь у реалізації програми “Шкільний автобус”, передусім за те, що пішли назустріч державі і суттєво знизили ціну на транспортні засоби для перевезення дітей, водночас якість залишилася на високому рівні.

Присутніх на церемонії привітали пісенними композиціями учні Шишацької обласної гімназії-інтернату для обдарованих дітей Олег Шарлай та Анна Кониш.

За словами Володимира Мирошниченка, кожний район нашої області відтепер отримає новенькі шкільні автобуси.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.