Екологічне рослинництво на зіньківських ланах

У господарства близько 1300 пайовиків. Виплати за оренду землі становлять 4,3 відсотка від вартості паю, протягом року орендодавець отримує понад 2900 гривень. Багато людей беруть оплату наперед, приміром, на весілля, лікування, навчання дітей. На паї вже виплачено понад 700 тисяч гривень.

– Всі передбачені договорами з людьми умови нашим підприємством виконані, плануємо в разі потреби надавати матеріальну допомогу пенсіонерам та іншим власникам паїв, які довірили свої земельні ділянки нашому підприємству на 5 і більше років. Беремо активну участь у вирішенні соціальних питань місцевих громад, надаємо спонсорські кошти для проведення всіх урочистих заходів на території рад, – відзначає директор підприємства Іван Некрасов.

Колись навколо райцентру господарював колгосп імені Енгельса, потім – КСП “Краяни”, згодом – ТОВ “Укрекопродукт”…

– Коли навесні 2007 року на ці землі зайшли херсонські інвестори – холдинг “Фрідом Фарм Інтернешнл”, то в “Укрекопродукті” жодний із 5 тисяч гектарів не був оброблений, хоча територія приваблива, біля міста, худобу не утримували. Населення було незадоволене – ні роботи, ні зарплати. Нові інвестори створили і зареєстрували на місці, в Зінькові, нове підприємство, так на теренах району з’явилося ТОВ “Полтаваекопродукт-2”. Підприємство місцеве, сплачує всі податки, працівники офіційно оформлені, хоча так зараз не у всіх, – наголошує заступник директора ТОВ “Полтаваекопродукт-2” Володимир Паламаренко.

Середньорічна чисельність працівників у господарстві – 100 чоловік. Середня зарплата торік становила 2050 гривень, механізатори в сезон заробляють близько 4 тисяч гривень. Працює власна їдальня, обіди вивозяться у поле, 90 процентів вартості продуктів – за рахунок роботодавця. Закупили аптечки в трактори, автомобілі, є спеціальні засоби захисту для людей на хімроботах. Пайовикам-пенсіонерам видали до Дня Перемоги по сто гривень премії.

Тут є вся необхідна потужна техніка для польових робіт. Машинний парк налічує 12 вантажівок, 16 тракторів, нещодавно придбали 2 нових трактори “Джон Дір”, культиватори, сівалки. Два власних токових господарства приймають зерно нового врожаю.

З найбільш сумлінних працівників відзначають трактористів-механізаторів Миколу Поповича, Віталія Шатраву, Василя Кушніренка, водіїв Володимира й Олексія Блажків та інших.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.