Сусідні регіони,спільні інтереси

Ініціативи

Анна ДОРОШЕНКО

Журналіст

 

Як уже повідомляла “Зоря Полтавщини”, у Полтаві було урочисто підписано угоди про співробітництво між Полтавською і Сумською обласними державними адміністраціями та обласними радами. Документи засвідчили взаємну зацікавленість сторін у зміцненні міжрегіонального співробітництва, прагненні ефективніше використовувати ресурсний, інтелектуальний і культурний потенціали, фінансові можливості областей. Співробітництво здійснюватиметься у сферах економіки, торгівлі, науки і техніки, культури, освіти, спорту, охорони навколишнього середовища, місцевого самоврядування, управлінської діяльності. У процесі реалізації договорів очікуються обмін робочими та експертними групами, проведення консультацій, спільних конференцій і семінарів.

“Полтавська обласна влада працює в напрямку розширення міжрегіональних зв’язків. Полтавщина вже уклала угоди про співробітництво з Донецькою та Херсонською областями, практично підготовлена угода з Дніпропетровською областю”, – зазначив голова  Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко.

Угоду з боку органів виконавчої влади підписали  Олександр Удовіченко і заступник голови Сумської облдержадміністрації Сергій Слизький. З боку представницьких органів – голови Полтавської обласної ради Іван Момот, Сумської обласної ради Геннадій Михайленко. У церемонії підписання взяли участь керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники ділових кіл Полтавської та Сумської областей, духовенства, громадськості.

Сергій Слизький, зокрема, висловив сподівання, що дві  області в рамках угоди зможуть реалізувати багато добрих справ. Іван Момот наголосив, що підписання угод дасть поштовх до подальшої плідної співпраці між областями, сприятиме розвитку дружніх, добрих стосунків.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.