Соціально відповідальний бізнес

АПК. Досвід господарювання

Анатолій ВАСЕВИЧ

“Зоря Полтавщини”

 

Державне підприємство “Семаль” Семенівського району входить до групи “Агротрейд”, що є лідером в Україні з виробництва та реалізації репродуктивного гібридного насіння кукурудзи, соняшнику, озимої пшениці, ярого ячменю, гречки та інших культур вітчизняної та зарубіжної селекції.

У господарстві ранніх зернових – 1 тисяча 100 гектарів, кукурудзи – 1,5 тисячі гектарів, соняшнику – 670 гектарів, сої – 660 гектарів. Тут є три токи, тракторна бригада, 14 одиниць вітчизняної і зарубіжної техніки, які обслуговують близько 80 працівників. А під час жнив кількість робочих місць зростає.

– Пріоритет надаємо вирощенню озимої пшениці й жита, кукурудзи, соняшнику й сої. Види на цьогорічний урожай добрі, – розповідає керівник господарства Валентин Ванжула. – Але не будемо забігати наперед. Як кажуть, курчат восени рахують. Політика центрального офісу “Агротрейду” спрямована на розширення земельної бази господарства. Вкладаються чималі кошти у поліпшення технології вирощування сільгоспкультур, зниження енергозатрат, підвищення рентабельності. На наших дослідних ділянках вирощуємо 15 гібридів кукурудзи та 3 – соняшнику. Робимо це для того, щоб обрати для себе найбільш оптимальний варіант, придатний для наших кліматичних умов. Взагалі, вважаю, ми постійно крокуємо вперед, намагаючись втілювати у себе максимум новинок.

Одним із важливих питань розвитку компанії залишається турбота про людей, тому що людський фактор – пріоритетний у розвитку сільського господарства в нашій державі.

Дбають у господарстві й про соціальну сферу. ДП “Семаль” тісно співпрацює із трьома сільськими радами, на землях яких агрооб’єднання веде господарську діяльність.

– Ми надали кошти на проведення освітлення вулиць у селі Погрібняки, ремонт клубу, допомагаємо школам, дитсадкам, – зазначає Валентин Ванжула. – Піклуємося й про ветеранів. Приміром, до Дня Перемоги вручили їм продуктові набори. Зараз надаємо фінансову підтримку для реконструкції лікарні в селі Оболонь. Наше головне завдання – працювати для людей, для поліпшення їхнього добробуту. Адже будь-який бізнес, аграрний – у першу чергу, повинен бути соціально відповідальним.

Довідка “ЗП”. Група “Агротрейд” належить до Топ-10 українських зернотрейдерів та контролює 3% експортного ринку зерна. До складу групи “Агротрейд” входять 11 елеваторів та хлібоприймальних підприємств із загальною потужністю зберігання 530 тисяч тонн, розташованих у п’яти регіонах України – Полтавській, Харківській, Сумській, Чернігівській та Луганській областях. Географічне розташування підприємств дозволяє ефективно охопити сировинну базу та залучати максимальні об’єми зернових і олійних культур. Використовуючи зазначені потужності, група “Агротрейд” має можливість приймати сільгосппродукцію різної якості з подальшим доведенням до експортних кондицій, відтак забезпечує експорт зернових та олійних культур із гарантованою якістю на рівні світових стандартів. Якість зерна та реалізованої продукції визначається сертифікованими виробничо-технічними лабораторіями, оснащеними сучасним метрологічним обладнанням. У рамках автоматизації процесів на елеваторах і хлібоприймальних підприємствах впроваджена система автоматизованого зважування та реєстрації вантажів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.