Полтавщина на гідному рівні

Максим СИКАЛО

“Зоря Полтавщини”

 

Наша область посідає гідне місце серед інших регіонів держави щодо підготовки до нового опалювального сезону та виконання соціальної ініціативи Президента із забезпечення українців доступним житлом. Про це стало відомо в ході проведення селекторної наради Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, яку провів міністр Анатолій Близнюк.

– Щодо реалізації ініціативи Президента України Віктора Януковича із забезпечення людей доступним житлом Полтавщина займає третє місце в Україні, – зазначив після наради в інтерв'ю журналістам перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Животенко. – На сьогодні в регіоні видано

6 кредитів, на тижні маємо видати ще 5. (У більшості ж областей поки що йдеться лише про етап укладення договорів. – Прим. авт.). Нараховується понад 100 осіб, які заявили про намір взяти участь у цій програмі.

За словами Віктора Животенка, існує проблема з небажанням банків кредитувати будинки з низьким ступенем готовності.

Стосовно ж підготовки до зими, то область тут займає нормальні позиції завдяки місцевим зусиллям, переконаний перший заступник голови облдержадміністрації. Полтавщина традиційно розраховується за користування природним газом вище середнього рівня, однак підходами до нашого регіону з боку уряду в погашенні різниці тарифів місцева виконавча влада не задоволена. Тому направили відповідне звернення до Кабінету Міністрів, Адміністрації Президента.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.