Митники радилися з бізнесменами

“Круглий стіл”


Анатолій ВАСЕВИЧ

“Зоря Полтавщини”


У  Полтавській митниці відбувся “круглий стіл” із суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності та громадськістю області. У ньому взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Олена Адамович та начальник головного управління зовнішньоекономічних зв’язків ОДА Дмитро Орлов.

Відкриваючи зібрання, начальник Полтавської митниці Геннадій Романенко поінформував присутніх про основні результати роботи установи. Зокрема з початку року митники Полтавщини перерахували до державної казни податків та зборів на рекордну суму – 1,6 мільярда гривень, що становить 107,6% виконання планових показників. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року перерахування збільшились в 1,6 разу, або на 590 мільйонів гривень. З початку року здійснено митне оформлення майже 18 тисяч вантажних митних декларацій. Обсяг експорту склав 4,1 мільйона тонн вантажів вартістю понад 1,4 мільярда доларів США, а імпорту – майже 800 тисяч тонн, на суму понад 1 мільярд доларів США. Загальний обсяг експортно-імпортних операцій, здійснених суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, склав

2,4 мільярда доларів США, що в 1,2 разу більше, ніж у І півріччі 2011 року.

Під час “круглого столу” йшлося про роботу в умовах дії нового Митного кодексу України, який набрав чинності з 1 червня цього року. Представники бізнесових кіл зазначали, що більша частина нововведень покликана спростити та прискорити проведення митних процедур.

Провідні фахівці Полтавської митниці дали роз’яснення щодо контролю митної вартості та класифікації товарів, порядку застосування митних режимів, наголошували на перевагах електронного декларування з урахуванням положень Митного кодексу України.

До речі, з метою надання консультаційної та методологічної допомоги в підрозділах митного оформлення Полтавської митниці, що розташовані в обласному центрі, Кременчуці, Комсомольську, Миргороді та Гадячі, створено консультативні пункти, де всі бажаючі можуть отримати кваліфіковану відповідь на нагальні питання з митної справи. 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.