Медобладнання – за заводські гроші

Охорона здоров'я

Ганна ЯЛОВЕГІНА

“Зоря Полтавщини”

 

У  2009 році Кременчуцька райдержадміністрація, центральна районна лікарня і благодійний фонд Полтавського гірничо-збагачувального комбінату уклали тристоронню угоду про допомогу медичним закладам району. Згідно з договором щороку закуповуються обладнання, медпрепарати, здійснюється ремонт відділень і палат. Соціальний проект реалізується у зв’язку з виділенням земель району для розробки нових родовищ Єристівського і Біланівського ГКЗ. Щороку на потреби медицини спрямовується по мільйону гривень. Це відчутна допомога для лікарні.

– Так, нещодавно придбано обладнання на 2 мільйони 200 тисяч гривень: рентген-діагностичний комплекс на 3 робочих місця, лапароскопічна стійка, датчик для апарата ультразвукової діагностики, цифровий флюорограф тощо. Флюорограф вже встановлений у поліклініці, виконує дослідження в основному по своєчасному виявленню туберкульозу й інших захворювань бронхолегеневої системи, – розповідає головний лікар Кременчуцької ЦРЛ Марія Ігнатчук. – Все перелічене обладнання закуплене благодійним фондом Полтавського ГЗК. Підписані договори на суму 840 тисяч гривень для придбання лабораторного, ендоскопічного устаткування і меблів, у тому числі багатофункціональних ліжок для реанімації. Угоду укладено на три роки на суму

3 мільйони гривень. Така співпраця триває завдяки сприянню районної влади.

Значно покращилися умови перебування хворих і роботи персоналу. Нині у лікарні триває також ремонт хірургічного відділення, на це виділено близько 850 тисяч гривень за соціальною угодою з Полтавським ГЗК.

Загалом Кременчуцька ЦРЛ обслуговує понад 50 тисяч людей, із них 42 тисячі – мешканці сільської місцевості.

aЗавідуючий хірургічним відділенням Валерій Куликов, головний лікар ЦРЛ Марія Ігнатчук, медична сестра Ірина Загородня.

aЛікар-рентгенолог Сергій Богуславський, лаборант Вікторія Козирєва.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.