На часі – вступна кампанія

 

Cпека неймовірна, літо в розпалі… Хтось їде відпочивати на море, а хлопцям і дівчатам, за чиїми спинами вже зачинилися шкільні двері й попереду – дорога в життя доросле, не до відпочинку: розпочалася вступна кампанія! Причини тривог різні: у когось занизькі результати тестів, когось не радує середній бал атестата. Вікторія Масленко приїхала з Пирятина вступати у Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г.Короленка. Через тести не переймається, бо склала їх непогано, а ось середній бал атестата може й підвести. Дівчина мріє стати письменницею, тож вагається, який напрям навчання обрати – журналістику чи філологію.

Як розповідає відповідальний секретар приймальної комісії цього вишу Павло Хоменко, смаки у молоді щодо вибору спеціальності лишаються незмінними: у попиті, як і раніше, іноземна мова та психологія, а от технологічні спеціальності страждають на недобір студентів. Він певен: рівень знань абітурієнтів зріс, оскільки Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України підвищило прохідний бал із профільних предметів – зі 124 до 140. Охочих здобути вищу освіту цьогоріч більше у порівнянні з минулим роком, позаяк і випускників шкіл більше, зауважив Павло Хоменко.

Абітурієнтка Марія Жук із села Рунівщина Полтавського району вже встигла подати 14 заяв в університети Києва, Харкова й Полтави на різні спеціальності, з-поміж яких – правознавство, історія, психологія, філологія. Дівчина мріє стати вчителькою, бо народилася в родині педагогів. Єдине, на що нарікає, – на проблеми, пов’язані з електронними заявами. Форма подачі заяв через Інтернет ще недосконала. Громадянська  мережа ОПОРА, як повідомляється на цьому сайті, отримала від абітурієнтів та працівників приймальних комісій ще чимало скарг на функціонування Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Колишнім школярам хочеться побажати перші кроки в життя доросле робити обдумано, виважено і, врешті-решт, досягнути омріяного.

aТетяна Антоненко із села Шафранівка Шишацького району, Оксана Петрук та Ольга Шульга з Охтирки Сумської області, Тетяна Бурмака із Яресьок Шишацького району.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.