Кипить робота у полі й на фермі

– У Великобагачанському районі ситуація гірша, ніж у Миргородському, – наголосив керівник області в інтерв'ю представникам ЗМІ. – Там практично вже два місяці без дощів. Розраховуємо, що погода поліпшиться. І за рахунок пізніх культур господарства зберуть урожай, який забезпечить їхні фінансові потреби. У Миргородському районі в сільгосппідприємстві імені Іваненка очікують по 40 центнерів із гектара. Загалом же озимих менше майже на 40 відсотків у порівнянні з минулим роком. Втім, вселяє оптимізм те, що впродовж 10–12 днів ми проведемо обмолот ранніх зернових. Сьогодні немає проблем ні з технікою, ні з пальним, ні загалом із організацією робіт. Ми ж – влада – намагаємося у цей період відвідати якомога більше районів, щоб оперативно вирішувати проблеми, які виникають.

Олександр Удовіченко побував у господарстві ТОВ "Білагро" Великобагачанського району. Там завершується будівництво нетельного комплексу на 4 тисячі голів ВРХ. За словами голови облдержадміністрації, подібних комплексів у області до кінця року планують ввести в експлуатацію понад 20. Це дозволить підняти на більш високий щабель тваринництво. А загалом – поліпшити стан справ у сільському господарстві краю.

– Розвивати тваринництво ми почали з 2008 року, – розповідає генеральний директор ТОВ "Білагро" Юрій Кордубан. – А високих результатів досягли завдяки раціональному використанню кредитних коштів, придбанню сучасної імпортної техніки, застосуванню новітніх технологій та передового світового досвіду. Цього року ввели в експлуатацію нову молочнотоварну ферму на одну тисячу голів. Практикуємо безприв'язне утримання. І це дає свої результати. Торік мали надій на корову 5 тисяч 400 кілограмів молока. А цьогоріч плануємо, що він становитиме понад 6 тисяч кілограмів. Молоко у корови на язиці. Тому, звичайно, велику увагу приділяємо якості кормів, які готуємо самі, використовуючи усі необхідні добавки. Щодо рослинництва, то через те, що озимий клин цього року невеликий, ми збільшили посіви кукурудзи. Взагалі ця культура, а також соя та пшениця на сьогодні для нас є найрентабельнішими. У нас власні сушарка, елеватор. Дотримуємося технології, як то кажуть, від поля до зберігання і реалізації. Відтак багато нашої продукції цього року пішло на експорт. Тобто працювати на землі вміємо. Дбаємо й про соціальну сферу. Наше господарство знаходиться на території десятьох сільських рад. Намагаємося по можливості допомагати дитсадкам, школам та загалом громаді.

***

Того ж дня голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко у Миргороді взяв участь у районній координаційній нараді, де йшлося про виконання доручення Президента України щодо зменшення тиску правоохоронних і контролюючих органів на бізнес, представників органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.