Збирає збіжжя “Атланта”

Серед них – вирощування зернових, кукурудзи, олійних культур (соняшнику та ріпака), картоплі, розвиток тваринництва й птахівництва. Найбільшу частку посівів займають кукурудза та озимі культури. З самого початку заснування “Атланта” є провідним господарством у районі.

Нинішні врожаї обіцяють бути не гіршими за минулорічні. Щойно розпочаті жнива передбачають добрий ужинок. Про це технічна служба господарства подбала заздалегідь.

– У власному парку комбайнів нещодавно придбаний “Джон Дір”, – розповідає головний інженер господарства Юрій Хомутенко. – Усього ж на жнивах працюватимуть три потужних комбайни. За ними у поле вийде надпотужний трактор “Джон Дір”. Раніше про таку техніку доводилося тільки мріяти. Тепер придбати її можна без проблем. Трактор багатофункціональний: культивація, дискування, оранка. Тож обробіток ґрунту здійснюватимемо за найвищими стандартами. Єдиною проблемою залишається підбір кадрів. Із кожним роком у районі все більш стає відчутнішим дефіцит комбайнерів і трактористів.

Утім, в “Атланті” кадри вміють цінувати. Задля цього сумлінно виконують усі пункти укладених угод. Дбають і про спецівки, і про кондиціонери в кабінах, і про безкоштовні щоденні гарячі обіди, і про своєчасно виплачену зарплату. Принцип взаємодовіри тут є головним, тому й результат переконливий. А ще в господарстві постійно думають про перспективи розвитку. Щороку в розвиток виробництва й новітні технології вкладають чималі кошти. Зокрема поточного року на території заготівельного майданчика сіна з’явився спеціальний агрегат польського виробництва для пакування сіна у тюки й загортання їх у спеціальну плівку.

– Раніше для потреб господарства та населення ми заготовляли 500–700 тонн сіна, – зазначає Юрій Хомутенко. – Однак через зберігання його на відкритому майданчику мали великі втрати. Поцікавилися європейським досвідом й одними з перших на Полтавщині вирішили запровадити його у себе. Придбаний агрегат не складний в обслуговуванні, але досить ефективний. Під спеціальною плівкою сіно не пріє, адже вона відштовхує ультрафіолетові промені, що береже сіно від перегріву. Сподіваємося, що від впровадження таких технологій матимемо неабиякий ефект.

Інша інвестиція у розвиток власного господарства сягає 2,5 мільйона гривень. Саме стільки коштуватимуть “Атланті” будівництво та введення в дію зерноочисного комплексу. Прямо з поля сюди спрямують увесь потік зібраного зерна, яке завантажуватимуть у великі бункери для просушування та очищення. Одночасно автономний елеватор зможе прийняти близько 800 тонн зерна, щоб через одну-дві доби довести його до потрібної кондиції. Після такого проміжкового зберігання зерно можна закладати в складські приміщення чи у спеціальні рукава-мішки ємністю 200 тонн на полі.

Тож “Атланта” має всі шанси не тільки успішно віджнивувати, а й ретельно зберегти все вирощене.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.