“Росинка” дитячого відпочинку

 

Один із них – “Росинка” – функціонує на базі Решетилівської загальноосвітньої школи І ступеня. На кожен день виховательський колектив закладу розробляє для хлопчиків та дівчаток нову культурно-розважальну програму, яка, зокрема, передбачає відвідування музеїв, екскурсії, проведення різноманітних конкурсів, ігор, спортивних естафет.

У “Росинці” відпочивають переважно діти пільгових категорій. Цього року табір відвідають майже сто хлопчиків та дівчаток віком від шести до десяти років. Тут сформовано чотири загони – “Черепашки”, “БЕМС”, “Промінці” та “Чемпіони”. В кожного є свій девіз і так звана “кричалка”, котру малеча полюбляє голосно виголошувати не лише в таборі, а й під час прогулянок та різних заходів.

– Наше завдання – створити у таборі невимушену атмосферу, щоб дітлахи відчули всі принади літа, набралися сил, дізналися багато цікавого про рідний край, – розповідає керівник табору Марія Панасенко.

У нинішньому році завдяки фінансовій підтримці районного відділу освіти, селищної ради та спонсорів вартість харчування однієї дитини в день вдалося підвищити. Малеча повсякдень отримує дворазове харчування, багате на вітаміни.

– У Решетилівському районі цьогоріч функціонує 25 пришкільних таборів, у яких заплановано оздоровити понад 800 дітей на пільговій основі. Для цього з районного бюджету направлено більше 130 тисяч гривень, суттєво допомагають у фінансуванні пришкільних таборів сільські та селищні ради, сільськогосподарські підприємства, які спрямували на оздоровлення малечі близько 55 тисяч гривень, – повідомила начальник відділу освіти Решетилівської районної державної адміністрації Ганна Голуб.

Високого рівня організації роботи пришкільних таборів вдалося досягти завдяки проведенню напередодні оздоровчого сезону спеціальних курсів для керівників, обслуговуючого персоналу закладів. Тож юним решетилівчанам влітку нудьгувати не доводиться.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.