Меморіальна бібліотека Олеся Ульяненка

Таку ідею запропонував товариш письменника кінорежисер Мирослав Слабошпицький, який раніше уже передавав добірку його книжок у закордонні університети та бібліотеки.

Твори Олеся Ульяненка в нашому університеті вивчають у курсі сучасної української літератури. На жаль, окремих книжок в університетській бібліотеці не було, та й більшість своїх романів Ульяненко публікував у літературно­художній періодиці. Як розповідає кандидат наук із соціальних комунікацій, старший викладач кафедри журналістики ПНПУ Сергій Шебеліст (до слова, саме він привіз у Полтаву перші книги від кінорежисера для бібліотеки), особливо цінним є те, що Мирослав Слабошпицький передав у Полтаву сім прижиттєвих книг Олеся Ульяненка і два видання, присвячених його пам’яті, – збірки інтерв’ю і спогадів про письменника. На жаль, Олеся не стало у 2010 році.

Планується, що Меморіальна бібліотека періодично поповнюватиметься новими книжками Олеся Ульяненка, які вийдуть друком найближчим часом. В одному з номерів університетського альманаху “Рідний край” були опубліковані фрагменти його незавершеного роману “Пророк”, спогади та літературознавчі статті про письменника.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.