“Маріїна долина” запрошує на гостини

Така назва лісової місцини і самого свята не випадкова, адже в цих краях проживав дідусь відомої художниці Марії Башкирцевої, розповідає заступник голови Чутівської райдержадміністрації Світлана Титар. Любила відпочивати тут і маленька Марійка. Пізніше вона розповість про це у своїх спогадах. Черняківці спорудили відомій у світі художниці пам’ятний знак, а в місцевій школі є музей  Марії Башкирцевої.

Напередодні обласного культурно­мистецького свята ми побували у “Маріїній долині”, де завершувалися роботи з благоустрою території для змістовного відпочинку мешканців і гостей краю.

У програмі святкувань – виставка­конкурс художніх творів, експонуватимуться й вироби народних умільців, функціонуватимуть галявина казок, містечко майстрів, де відбуватиметься демонстрація давніх ремесел й охочим можна буде попрясти чи відчути себе ковалем. Звісно ж, таке свято неможливо уявити без виступів колективів художньої самодіяльності. Відбудуться також шахово­шашкові та спортивні змагання. Тож кожен, хто 28 червня завітає у “Маріїну долину”, знайде і розвагу, і справу до душі.

Для того, щоб свято відбулося на найвищому рівні, суттєву допомогу надали й мешканці села Черняківка, які перебувають на обліку в районному центрі зайнятості. Вони взяли активну участь у виконанні громадських робіт. Завдячують організатори дійства Іскрівському лісництву, яке надало 6 кубометрів деревини для зведення тимчасових будиночків. Також були залучені кошти спонсорів, близько 15 тисяч гривень спрямовано з районного та сільського бюджетів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.