Найперспективніші інвестиції

Серед них – диспропорція між підготовкою фахівців і попитом на них на ринку праці, низький рівень правової освіти молоді, погіршення стану фізичного і психічного здоров’я молодого покоління, поширення наркоманії, алкоголізму, туберкульозу та інших соціальних проблем.

Питання стратегії розвитку молодіжної державної політики до 2020 року та реалізації державної молодіжної політики на Полтавщині обговорювалися на відкритому засіданні обласної молодіжної ради при облдержадміністрації, яке провів заступник голови – керівник апарату ОДА Валерій Пархоменко. Зазначалося, що пріо­ритетом роботи влади є підтримка людей поважного віку і молоді. Стосовно останніх, то це перш за все забезпечення їх першим робочим місцем. А для цього треба, щоб працювала економіка. Саме тому в області ведеться робота з реалізації запровадження інвестиційних проектів. На зібранні також йшлося про проведення конкурсу соціальних проектів, програм, розроблених громадськими організаціями, спілками, адресованих дітям, молоді, жінкам та молодим сім'ям. Загалом 12 тематичних програм, для реалізації яких планується виділити 200 тисяч гривень.

– Ми розуміємо, що сьогодні кошти треба вкладати у молодь і в більш юне покоління – дітей. Оскільки основний наш ресурс – наші люди. Тому на оздоровлення дітей і молоді цього року з обласного бюджету спрямовано майже 3,5 мільйона гривень, на реалізацію молодіжних програм – близько 500 тисяч гривень. Загалом є три позиції, три напрямки, за якими ми сьогодні працюємо, – пільгове кредитування будівництва житла, отримання першого робочого місця й достойної освіти, – наголосив Валерій Пархоменко.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.