“Краса у Всесвіті”

На другому вернісажі були представлені й роботи його сина – Володимира Колеснікова-молодшого. Минуло два роки, і цими днями в залі Полтавського художнього музею імені Миколи Ярошенка (Галереї мистецтв) полтавці знову вітали батька й сина Колеснікових, котрі цього разу свій спільний вернісаж назвали “Краса у Всесвіті”.

В експозиції – 101 робота, більшість належить пензлю Колеснікова-старшого, який працює, як сам зазначає, у стилі декоративного сюрреалізму. Твори останніх двох років тематично заглиблені в історію світової культури, основи якої закладені на цій землі, на території Трипілля. Тож і полтавцям він побажав із гідністю пам’ятати про те, що вони – українці:

– Мало хто знає, що культура України існує уже понад тридцять тисяч років… Це дуже багата й глибока історія, я хочу, щоб ви цим цікавилися, вивчали й пишалися.

Наша земля завжди була пов’язана з космосом, про що свідчить первісна релігійна символіка. Вона читається уже в назвах багатьох робіт Володимира Григоровича – “Дві Богині Космосу”, “Богиня Космосу”, “Велика Богиня Трипілля”.

У Колеснікова-молодшого – переважно продовження знайомої полтавцям теми “Торси в природі”. Звісно, жіночі торси, які глядач ще мусить “віднайти”, побачити на тлі природи.

Директор Художнього музею Ольга Курчакова подякувала гостям за те, що вони люблять Полтаву і щоразу з новим творчим набутком спершу поспішають до земляків, поважають і цінують їхню думку. І вже після виставки у Полтаві новий доробок Колеснікових буде презентовано в країнах Європи. Виставка триватиме до 8 липня.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.