Економічна ефективність податкової служби

Саме про якісні зміни, пріоритети в роботі оновленої структури, наповнення бюджетів усіх рівнів, підсумки кампанії декларування доходів громадян йшлося на засіданні громадської ради при Державній податковій службі у Полтавській області, в якому взяли участь представники громадських організацій, малого та середнього бізнесу, підприємств із іноземними інвестиціями. Більшість питань до порядку денного засідання було внесено саме за пропозиціями підприємців.
Спілкуючись із журналістами, голова Державної податкової служби у Полтавській області Володимир Задорожний, перший заступник голови – начальник управління податкової міліції Микола Матора зробили аналіз впливу реформи на місцевому рівні. Нині податкова служба наполегливо працює над поліпшенням послуг для платників податків. Запроваджено відшкодування ПДВ у автономному режимі, більш ніж удвічі зменшилася кількість планових перевірок. Значно зросла питома вага добровільних платників. Відбулися й організаційні зміни. За рахунок апарату майже на двадцять відсотків скорочено чисельність податкової міліції. Наголос робиться на економічній ефективності, податкова міліція максимально дистанціюється від добросовісних платників, її об’єкт – ті, хто уникає оподаткування. Цього року виявлено майже 60 злочинів у сфері тіньової економіки. Додаткові надходження до бюджету склали майже

40 мільйонів гривень.

Також підкреслювалося, що значно зменшилася кількість перевірок і зросли збори податків. Враховуючи зміни в законодавстві, декларації про доходи цього року подали усі державні службовці області – майже 15 тисяч осіб. Цікавою для присутніх була й інша інформація. Нині на Полтавщині зареєстровано 54 фізичні особи з доходами більше мільйона гривень (минулого року було 13). Вони сплатили майже 8 мільйонів гривень податків.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.