Які жінки подобаються чоловікам

 

Молоді люди (до 25 років) найбільше цінують у жінці розум (!), таких чоловіків було 55% з числа опитаних, на другому місці – сексуальність (44%) і лише на третьому – краса (42%). Чоловіки старшого віку (від 25 до 40 років) на перше місце теж поставили розум (47% опитаних), на друге – дбайливість (41% – мабуть, з віком вони стають більш егоїстичними), на третє місце – ніжність (38%). Представники сильної половини, старші 45 років, схоже, стають ще більшими егоїстами, і жіноча краса їх зовсім не цікавить. Перше місце серед привабливих жіночих рис у їхньому рейтингу займає дбайливість (мабуть, турбота про їхні дорогоцінні персони – 65%), друге місце – розум (близько 40%).

* * *

Судячи з результатів цього опитування, цілком правомірно перефразувати прислів’я “Не родись красивою, а родись щасливою” в “Не родись красивою, а стань розумною”, і тоді полум’яна любов сильної статі забезпечена. А можливо, чоловіки злегка кривлять душею? Хочуть здаватися кращими, ніж вони є, і трішки лестять собі, мовляв, я сам надзвичайно розумний і мені подавай неодмінно розумницю, інакше з ким же я буду вести бесіди?! Чому ж тоді чоловіки оминають розумних жінок?

Цікаво, що в приватних оголошеннях більшість чоловіків середнього віку пишуть, що бажали б познайомитися “з привабливою блондинкою (брюнеткою, шатенкою – тут смаки різняться) з метою створення сім’ї…”, і неодмінно майбутня супутниця життя при цьому має бути молодшою самого спраглого її ощасливити років так на 15–20. А про жіночий розум майбутні кандидати на роль чоловіка чомусь не пишуть. Парадокс! Адже яке значення мають привабливість майбутньої дружини і її молодість, якщо чоловік шукає “серйозних стосунків”? І чи впливає зовнішність жінки на її душевні якості, на дбайливість і кулінарні здібності?

Кожен чоловік заслуговує своєї жінки і навпаки

Внаслідок цього опитування можна зробити й певний позитивний висновок: жінка має бути розумною настільки, щоб чоловік повірив, що вона розумна. А вже життєвий розум у представниць прекрасної статі вищий, аніж у так званої сильної. А чому б нам, милі жінки, не використати свої можливості? Адже це дуже просто. Після того, як ви вивчите слабкі й сильні сторони чоловіків, звабити їх буде нескладно.

* * *

Французькими соціологами під час опитувань у кількох європейських країнах встановлено тип супержінки, який суттєво відрізняється від того, якому віддають перевагу українські чоловіки. Європейці на перше місце ставлять зовнішність. Ось якою вони уявляють собі супержінку: висока і струнка, з довгим волоссям, витонченими руками, пласким животом (про власний живіт чоловіки воліють забути), округлими стегнами і тонкою талією. У неї також мають бути мигдалеподібні очі із загнутими віями і кирпатий, що зводить із розуму, носик. Для них, бачте, носик важливіший, аніж жіноча душа! Але це ще не все. Щоб бути вінцем творіння, супержінка європейського стандарту має бути тактовною, не агресивною в сексі й ніколи не паплюжити свого колишнього коханця. Чи то іноземці чесніші у своїх відповідях, чи то наші чоловіки більше цінують душевні якості жінки (приміром, ніжність). А може, вони більш егоїстичні? Згадаймо, як багато чоловіків, старших 25 років, ставлять на перше місце горезвісну дбайливість. Ясна річ, вони не мають на увазі турботу жінки про власне здоров’я. Дратівливо і навіть страхітливо діє на чоловіків невгамовна пристрасть жінок до дієт і схуднення, особливо розмови про це. Між тим, будь­яка жінка знає: ми набагато більше говоримо про те, що добре було б схуднути, ніж сидимо на дієті, а якщо в черговий раз і вирішуємо поголодувати, то це є тяжким випробуванням не тільки для жінки, а й для її супутника життя. Тож майте на увазі, милі дами, чужий негативний досвід і думку більшості чоловіків із приводу нашого захоплення дієтами. Ні слова про схуднення! Або худніть мовчки, або не худніть зовсім. Останнє, до речі, – краще. Простіше полюбити себе такою, яка є, керуючись девізом “Коханої жінки має бути багато”.

* * *

Чоловіки вважають, що жінка повинна бути доглянутою і в той же час не проводити надто багато часу перед дзеркалом. На їхню думку, вона має бути гнучкою в спілкуванні й уміти легко пристосовуватися до будь­яких обставин. Справж­ній жах на представників сильної статі наводять жінки нервові, неспокійні, засмикані, які з усього роблять трагедію.

* * *

Американці, люди раціональні, звикли вірити рекламі й тому, що вони бачать на рекламних щитах та на обкладинках журналів. Не мудруючи лукаво, вони вирішили не напружувати даремно мізки і вважають за краще змоделювати портрет ідеальної жінки, як мозаїку. Для цього американці зібрали частини тіла визнаних красунь. Вийшло ось що: фіалкові очі Елізабет Тейлор, витончений носик Шарон Стоун, пухкенькі, чуттєві губи Кім Бессінджер, розкішні форми Сінді Кроуфорд і ніжки Клаудії Шиффер. І все. Венера XXІ століття готова! Найцікавіше, що передбачити характер ідеальної жінки скульптори не взялися. Не дивно. Було б безглуздо наділяти цю суперкрасуню такими якостями, як доброта, чуйність і турботливість, а також любов до дітей, куховарство і підтримання порядку в домі.

* * *

Зрозуміло, що чоловіки звертають увагу не тільки на зовнішність. Найліпше з цього приводу висловив чоловічу точку зору кіноактор Олександр Абдулов: “Сексапільність існує на рівні запаху, дотику, підсвідомості. До однієї жінки торкаєшся – і тебе починає трясти, і начебто нічого в ній особливого немає, а інша – просто ідеальна, крута фотомодель, але ти до неї абсолютно байдужий”.

Більшість чоловіків у своїх смаках і пристрастях залишаються консервативними. Чим сильніше в жінці її жіноче начало, чим більше чарівності і жіночності, тим вона, на їхній погляд, привабливіша. Жінка має бути Жінкою з великої літери – так вважають більшість наших сучасників.

* * *

На жаль, прихильниці жіночої емансипації часто перебільшують значення своєї незалежності. Зараз чимало незалежних, впевнених у собі й навіть самовпевнених жінок, у їхніх характерах більше чоловічих рис, аніж жіночих. Вони успішно займаються бізнесом, добре заробляють, керують великими колективами. Вони красиві й розумні, ділові й заповзятливі, елегантні й стильні. Опитайте тисячу чоловіків і дізнаєтеся, що таких жінок вони вважали б за краще мати як ділових партнерів, але не сексуальних. А подобаються їм, як і раніше, жіночні й чарівні представниці прекрасної статі. Коли ж чолові
ки говорять про жінку, яку їм хотілося б мати як постійну супутницю життя, а не тільки в ліжку, то висувають обов’язкову умову, щоб та була доброю.

Один відомий психіатр зробив такий висновок: “Жінки­істерички жахливі. Але кожна жінка повинна мати в собі трохи істерії, тоді вона цікава чоловікові”. Будь­яка цікава з точки зору чоловіків жінка володіє деякими істероїдними рисами. До таких вони включають емоційність і експресивність, бажання і вміння подобатися та привертати увагу чоловіків, образність і розкутість мислення (що не виключає фантазування), легкість і різноманітність асоціацій, вміння відчувати аудиторію (навіть якщо вона складається всього з одного чоловіка) і ставлення аудиторії до себе, кокетство, уміння зачарувати будь­кого – чи чоловіка, чи жінку – і багато іншого.

Чому чоловік закохується в, здавалося б, зовні зовсім звичайну жінку, щасливий із нею в багаторічному шлюбі, “пилинки з неї здуває”, і йому не потрібна навіть ідеально красива жінка або секс­бомба?! Та тому, що його обраниця має особливе біополе, яке здатне відчути далеко не кожен. Коли між двома людьми “пробігає іскра”, коли вони фізично не можуть жити одне без одного, значить, ці люди знайшли свою “половинку”.

(За матеріалами інтернет­сайтів).

 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.