Ягідництво – перспектива агровиробництва

Його організаторами виступили головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, ТОВ “Полтавська обласна сільськогосподарська дорадча служба”, Семенівська райдержадміністрація, Полтавське регіональне відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, приватний підприємець Микола Дикун та Полтавська державна аграрна академія. Відкрив семінар заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула. Він зазначив, що ягідництво – надзвичайно перспективна галузь, адже має експортний потенціал і не потребує великих площ землі. Крім того, необхідно буде створювати нові робочі місця, що дозволить значно скоротити безробіття на селі. Тож планується, щоб у кожному районі кілька сільських рад почали працювати над пілотними проектами щодо розвитку ягідництва.

Приватний підприємець Микола Дикун поділився з учасниками семінару власним досвідом вирощування багатого, високоякісного, екологічно чистого врожаю ягід.

– Ідея започаткувати полуничний бізнес виникла у мене давно. З нюансами цієї справи був майже незнайомий. Але одне я знав напевно – все треба робити, дотримуючись сучасних інтенсивних технологій, адже тільки в такому випадку можна розраховувати на істотну економічну вигоду. Взагалі рентабельність вирощування ягід становить 50 відсотків, а іноді – й 100–200 відсотків. Звичайно, за умови дотримання агротехніки та сумлінної праці.

Йшлося на семінарі й про відродження рибальства, бджільництва, розвиток зеленого туризму. Ці напрямки можуть і забезпечити селян додатковими робочими місцями, і зробити наш славний Полтавський край ще привабливішим.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.