Поінформований – значить, захищений

Він діє при обласній клінічній стоматологічній поліклініці, кафедрі післядипломної освіти лікарів-стоматологів. Директором центру є професор, заслужений лікар України Таїсія Петрівна Скрипнікова – провідний профільний фахівець із цієї проблеми.

– Необхідність створення такого центру продиктована тим, що саме ротова порожнина є дзеркалом здоров’я всього організму людини, – наголошує Таїсія Скрипнікова. – За ознаками її стану можуть виявлятися захворювання шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи, ендокринної системи, онкологічні та інші захворювання.

Важливо не втратити час для огляду ротової порожнини та губів лікарем-стоматологом, який за типовими ознаками (сухість у роті, печіння, виразка, ерозія, наліт) визначить характер захворювання або направить на обстеження гастроентерологом, ендокринологом, гематологом, онкологом та іншими лікарями. Після обстеження хворих і встановлення діагнозу проводиться комплексне лікування захворювання слизової оболонки та губів.

Таїсія Скрипнікова навела статистичні дані таких захворювань, виявлених центром лише за один рік. Їх – 425 випадків.

– Наш центр зацікавлений в інформуванні якомога більшої кількості людей для того, щоб вони своєчасно зверталися до нас, а лікарі направляли хворих, бо це дозволить зберегти здоров’я пацієнтів, а в деяких випадках – їхнє життя, – говорить Таїсія Скрипнікова.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.