“Журналісти в армії”

Вміння долати смугу перешкод, збирати та розбирати автомат Калашникова, вправно поводитися із засобами захисту від хімічної та біологічної зброї демонстрували понад півсотні журналістів. Те, що солдати роблять за лічені секунди, майстри пера і мікрофона змогли повторити не відразу. Однак вже після кількох спроб вони показували непогані результати.

Родзинкою змагань стали зустрічні “бої” між командами з використанням тактичного симулятора вогневого контакту – Lasertag. Вмонтована у “стволи” електроніка цієї системи відтворює всі тактико-технічні характеристики бойової зброї: дальність пострілу, швидкострільність, вміст набоїв у магазині… “Бойові зіткнення” точилися в запеклій спортивній боротьбі. Поступатися ніхто не хотів. Для того, щоб “вижити”, журналісти повинні були швидко та влучно стріляти, постійно маневрувати, грамотно маскуватися, тактично мислити й миттєво приймати правильні рішення.

Команда Полтавщини, яку представляли журналісти “Зорі Полтавщини”, ОДТРК “Лтава”, інформагенції  “Новини Полтавщини” у заліку посіла друге місце. Валентина Кружко з ОКІА “Новини Полтавщини” швидше за всіх одягла протигаз. Редакція Всеукраїнської громадсько-політичної газети “Зоря Полтавщини” за волю до перемоги здобула грамоту міжнародної громадської організації “Козацтво Запорозьке”.

Командир 27-го Сумського реактивного артилерійського полку полковник Валерій Ісмаїлов та головний суддя змагань, керівник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України (м. Чернігів) підполковник Валентин Буряченко нагородили переможців і призерів дипломами, грамотами та призами.

– Такі змагання дають змогу журналістам відчути себе солдатами, по-справжньому пройнятися армійським духом, – наголосив Валерій Ісмаїлов. – Сподіваюся, що подібні турніри і в майбутньому привертатимуть увагу представників мас-медіа. Бо ж журналісти можуть не тільки позмагатися, а й просто поспілкуватися, згуртуватися, обмінятися досвідом.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.